Top 10 similar words or synonyms for хидрокси

аспартат    0.905205

mno    0.896529

трифлуорид    0.895707

диметил    0.893687

рутениум    0.893023

бензил    0.892546

фумарат    0.891973

gly    0.890644

рибоза    0.889995

coo    0.886620

Top 30 analogous words or synonyms for хидрокси

Article Example
Адреналин Адреналин може да се синтетизира од реакцијата на катехол со хлороацетил хлорид, по што следи реакција со метиламин за да се добие кетон, кои се редуцира до саканото хидрокси соединение. Рацемската смеса која се добива може да се одвои со тартаратна киселина.