Top 10 similar words or synonyms for helgriza

blankeca    0.943528

helbruna    0.934953

nigreca    0.934356

malhelbruna    0.931582

sablokolora    0.929204

malhelgriza    0.928334

ruĝecbruna    0.924125

grizeca    0.920336

flaveca    0.918123

gorĝareo    0.901923

Top 30 analogous words or synonyms for helgriza

Article Example
Helgriza akcipitro La ino estas kutime respondeca pri la ovokovado kaj manĝigado de junuloj. La masklo faras plej parton de la ĉasado.
Helgriza akcipitro La Helgriza akcipitro, "Accipiter novaehollandiae", kies blanka morfo estas konata kiel Blanka akcipitro, estas fortika, mezgranda taga rabobirdo el familio de Akcipitredoj kiu inkludas ankaŭ multajn aliajn tagajn rabobirdojn kiel agloj, buteoj kaj cirkuoj.
Helgriza akcipitro La Helgriza akcipitro troviĝas laŭlonge de la marbordoj de norda, orienta kaj sudorienta Aŭstralio, Tasmanio, Malgrandaj Sundoj, Molukoj, Novgvineo kaj Salomonoj.
Helgriza akcipitro Helgrizaj akcipitroj kutime predas mamulojn kiaj kuniklojn, falangerojn, kaj vespertojn. Ili povas manĝi ankaŭ birdojn, malgrandajn reptiliojn, kaj insektojn. Inoj pro sia grando povas kapti pli grandajn predojn ol maskloj.
Helgriza akcipitro La griza morfo havas palgrizajn kapon kaj dorson, malhelajn flugilpintojn, fajne striecajn grizajn bruston kaj voston, kaj blankajn subajn partojn. La blanka morfo estas la ununura rabobirdo en la mondo kiu estas tute blanka. La beko kaj la irisoj estas nigraj; la vaksaĵo kaj la kruroj estas oranĝecaj.
Helgriza akcipitro La Helgrizaj akcipitroj estas ĉirkaŭ 40–55 cm longaj, kun enverguro de 70–110 cm. Inoj estas multe pli grandaj ol maskloj, kaj pezas ĉirkaŭ 680 g. Maskloj averaĝe 350 g.
Helgriza akcipitro Ties preferataj habitatoj estas arbaroj kaj arbarecaj riveroj.
Helgriza akcipitro Ĉasado estas ofte farata per surprizo, sed la Helgrizaj akcipitroj emas ankaŭ persekuti siajn predojn antaŭ kapti ilin per siaj ungoj.
Helgriza akcipitro La Helgriza akcipitro kaj la Blanka akcipitro interreproduktiĝas libere. Ili pariĝas porvive, kaj reproduktiĝas el julio al decembro. Ili nestas en altaj arboj en platformo el bastonetoj kun centra depresio kovrata el verdaj folioj. La ino demetas ovaron de 2 aŭ 3 ovoj, kiuj estas kovataj dum ĉirkaŭ 35 tagoj. Elnestiĝo okazas 35–40 tagojn post eloviĝo.
Nana ŝterno La Nana ŝterno estas la plej malgranda ŝterno en Norda Ameriko kaj diferenciĝas el aliaj ŝternoj pro la longa vosto. Tiu ĉi specio diferenciĝas el la Malgranda ŝterno ĉefe pro tio, ke ties pugo kaj vosto estas grizaj, ne blankaj, kaj havas diferencajn voĉon pli kriĉantan; el la Flavbeka ŝterno pro esti pli helgriza supre kaj havi bekon kun nigra pinto; kaj al la Perua ŝterno pro esti pli helgriza supre kaj blanka (ne helgriza) sube kaj pro havi pli mallongan nigran bekopinton.