Top 10 similar words or synonyms for malhelbruna

bruneca    0.944560

blankeca    0.942986

helbruna    0.941338

grizeca    0.935377

ruĝecbruna    0.935270

nigreca    0.934193

helgriza    0.931582

malhelgriza    0.931243

flaveca    0.925301

grizbruna    0.918162

Top 30 analogous words or synonyms for malhelbruna

Article Example
Malhelbruna filoskopo La Malhelbruna filoskopo (Phylloscopus umbrovirens) estas specio de la genro de filoskopoj aŭ "Phylloscopus" lastatempe konsiderata kiel tipa genro en la propra familio de Filoskopedoj.
Malhelbruna albatroso La IUCN rangas la specion de la Malhelbruna albatroso kiel Endanĝerita kun loĝa teritorio de 40,800,000 km² kaj reprodukta teritorio de 1,900 km². Ĉirkaŭkalkulo de 1998 situas la populacion je 42,000 plenkreskuloj.
Malhelbruna ŝterno La Malhelbruna ŝterno, "Anous minutus" estas marbirdo de la ŝternoj aŭ familio de Ŝternedoj. Ĝi multe similaspektas kun la Bruna ŝterno, Blankkapa ŝterno aŭ Komuna noĉoŝterno, "Anous stolidus", sed ĝi estas pli malgranda, kun pli malhela plumaro kaj pli blanka krono (pro tio ankaŭ la nomo Blankkapa ŝterno taŭgus por tiu ĉi specio), pli longa rekta beko kaj mallonga vosto.
Malhelbruna albatroso Ili havas ankaŭ salglandon situanta super la naza trapasejo kiu helpas sensaligi ties korpojn, pro la alta kvanto de oceana akvo kiun ili englutas. Ĝi elpelas altan salan solvaĵon el sia nazo.
Malhelbruna albatroso La Malhelbruna albatroso estas mezgranda albatrosoj kiu estas ĉirkaŭ 85 cm longa, kun enverguro de 2 m. Pezo de plenkreskulo gamas el 2.1 al 3.4 kg. Ĝi estas fulgobruna kun pli malhela nuanco ĉe la flankoj de la kapo. Ĝi havas po unu duonlunforman makulon super kaj malantaŭ siaj okuloj. Ties beko estas nigra kun oranĝeca aŭ flava sulko. La vosto de tiu albatroso estas larĝa kaj diamantoforma. Junuloj estas similaj al plenkreskuloj, kvankam ili povas havi pli palajn plumojn sur la nuko kaj supra dorso, eble kreante konfuzon kun la Heldorsa albatroso.
Malhelbruna albatroso Tiu specio ne tro multe suferis pro multhokadaj fiŝkaptejoj, sed anstataŭe pro tio ke hejmaj katoj manĝis ovojn kaj idojn en Amsterdaminsulo kaj la Kergelenoj. Birdoĥolero, pasteŭrelozoj kaj erizipeloj estas ĉefaj minacoj. Kontraŭleĝa kolektado preskaŭ finiĝis.
Malhelbruna ŝterno Estas sep listitaj subspecioj, inkludante "Anous minutus melanogenys" kaj "Anous minutus marcusi".
Malhelbruna albatroso Ties dieto konsistas el kalmaroj, krustuloj, cefalopodoj, fiŝoj, kaj kadavraĵoj.
Malhelbruna albatroso La Malhelbruna albatroso estas kolonia birdo; tamen ne tiom kiom aliaj albatrosoj, ĉar ties kolonioj kutime konsistas el 50 al 60 paroj. Ili konstruas siajn nestojn sur klifojn kaj krutaj deklivoj. Kvankam ili povas pariĝi ĉiujare, ili faras ĝin nur ĉiun duan jaron.
Malhelbruna albatroso Populacioj malpliiĝis je 75% dum la lastaj 90 jaroj; kvankam la indico de malpliiĝo ĵus malrapidiĝis. La 21a jarcento konstatis stabilajn populaciojn ĉe Insulo Gough.