Top 10 similar words or synonyms for personality

NotFoundError    0.789

Top 30 analogous words or synonyms for personality

Article Example
Позитивна психологија Позитивната психологија се појавува како нова област во психологијата во 1998 година. Тогаш Мартин Селиџмен , кој се смета за основач на новото движење Позитивна психологија,ја одбрал Позитивната психологија како тема за своето инаугуративно обраќање како претседател на Американската асоцијација на психолози. Овој термин за прв пат се појавува во книгата Мотивација и карактер ("Motivation and Personality" ) на Маслов во 1954 година. Во нејзе се упатувало на тоа дека после 1950тата година психолозите почнале повеќе да се фокусираат на подобрување на менталното здравје отколку само кон лечење на болестите.
Грегори Хаус Низ серијата се појавуваат сличности помеѓу Хаус и познатиот измислен детектив Шерлок Холмс. SШор објаснува дека тој отсекогаш бил фан на Шерлок Холмс и сметал дека индиферентноста која тој ја покажува кон своите клиенти е исклучителна. Сличност е очигледна во различни елементи на сценариото на серијата како што е потпирањето на психологијата за да реши некој случај, неговото двоумење да прифати случај кој не му е интересен и истата адреса на Хаус и Холмс - 221B Baker Street. Друга сличност е што и двајцата лика се корисници на дрога (Хаус со години се бори со зависност од викодин, а Холмс рекреативно користи кокаин), успешна детоксикација, свирењето на музички инструмент (Холмс свири на виолина а Хаус свири на гитара, пијано, оргули и хармоника) and a talent for accurately deducing people's motives and histories from aspects of their personality and appearance.
Пинк (пејачка) Првиот албум на Пинк , "Can't Take Me Home", е издаден во април 2000 година. Има добиено дупла платинумска сертификација во САД, со повеќе од 5 милиони продадени копии ширум светот, а на албумот се наоѓаат и првите два сингла: „There You Go“ и „Most Girls“ (број еден во Австралија). Третиот сингл од албумот, „You Make Me Sick“, бил во листата на топ 40 во САД, во топ десет листата во Обединетото Кралство, а се појавил и во филмот "Save the Last Dance". Песната „Split Personality“ била користена во филмот "Дневниците на Принцезата". Во 2001 таа била дел од „Lady Marmalade“, со пејачката Кристина Агилера, раперот Лил Ким, и пејачката Mýa за дискот со песни на филмот "Moulin Rouge!".