Top 10 similar words or synonyms for vizatimore

obergreiz    0.876044

lusinchi    0.865972

aali    0.865256

discrimination    0.865009

vanities    0.864499

cusset    0.863654

bordaberry    0.863289

malat    0.863267

nantiat    0.862735

farándula    0.862720

Top 30 analogous words or synonyms for vizatimore

Article Example
GIMP GIMP (GNU Image Manipulation Program) është një program manipulimi imazhesh i publikuar nën versionet e licenses LGPLv3 dhe më vonë si softuer i lirë dhe me burim kodi të hapur. Ka versione të përshtatura për shumicën e sistemeve operative, duke përfshirë Linux, OS X dhe Microsoft Windows. GIMP është ideal për fotomontazhe, redaktime imazhesh, forma vizatimore, ndryshime, konvertime në formate të ndyshme etj. Animacionet të tipit GIF dhe fotografi të formatit MPEG mund të krijohen me përdorimin e një shtojce (plugin) specifike.
Katsudō Shashin "Katsudō Shashin" përbëhet nga një seri imazhesh vizatimore prej pesëdhjetë framesh të një shiriti celuloid dhe zgjat tre sekonda me gjashtëmbëdhjetë frame për sekond. Ai përshkruan një djalë të ri me një kostum marinari që shkruan me shkronjat kanji "活動写真"("katsudō shashin", "imazhe lëvizëse"), pastaj kthehet nga shikuesit, heq kapelen e tij, dhe përshëndet. "Katsudō Shashin" është një titull i përkohshëm për filmin, kjo pasi titulli aktual është i panjohur.
Rilindja Piktorët më të shquar të kësaj epoke qenë: në Firence, [[Fra Angelico]], [[Masaccio]], [[Benozzo Gozzoli]], [[Piero della Francesca]], [[Filippo Lippi]] dhe [[Paolo Uccello]]; në [[Umbria]], [[Pietro Perugino]]; në [[Padova]], [[Andrea Mantegna]]; dhe, në Venecia, [[Giovanni Bellini]]. Por në krye të të gjithë këtyre u shqua [[Sandro Botticelli]], autor i alegorive, Madonave delikate dhe argumenteve mitologjike. Stili i tij i ëmbël, shumë i kujdesshëm ndaj bukurisë dhe ndjeshmërisë femërore si dhe mbizotërimi i pikturës vizatimore, karakterizauan shkollën fiorentine të pikturës dhe të gjithë këtë epokë.
Arti i Rilindjes Piktorët më të shquar të kësaj epoke qenë: në Firence, Fra Angelico, Masaccio, Benozzo Gozzoli, Piero della Francesca, Filippo Lippi dhe Paolo Uccello; në Umbria, Pietro Perugino; në Padova, Andrea Mantegna; dhe, në Venecia, Giovanni Bellini. Por në krye të të gjithë këtyre u shqua Sandro Botticelli, autor i alegorive, Madonave delikate dhe argumenteve mitologjike. Stili i tij i ëmbël, shumë i kujdesshëm ndaj bukurisë dhe ndjeshmërisë femërore si dhe mbizotërimi i pikturës vizatimore, karakterizauan shkollën fiorentine të pikturës dhe të gjithë këtë epokë.
Vija dhe kuptimi i saj Në fillim, para vizatimit, ishte pika, me të cilën u sajua vija, që është njësia themelore e vizatimit, i cili aplikohet gati në të gjitha degët artistike. Vija paraqitet kudo në natyrë. Të gjitha vijat mund t'i ndajmë në dy grupe: në vija të drejta dhe jo të drejta. Përveç ndarjes së përghithshme, vijat ndahen sipas gjatësisë, sipas trashësisë, sipas lëvixjes, sipas strukturës, dhe pastaj sipas pozitës. Vija gjen aplikim të madh në artin pamor, qoftë si mjet m3 të cilin artikulohen idetë kreative, qoftë në anën tjetër si mjet përgaditor për skicimin e ndojnë motivi apo përmbjajtje, që mendohet të realizohet ne ngjyrë apo me formë plastike. Madjevija përdoret edhe në arktekturë, medicibë, anatomi etj.Kemi disa lloje të vijave vizatimore nga të cilat më të rëndësishmet janë: Vija analike ( merret me faktet thelbësore të modelit)
Vija Në fillim, para vizatimit, ishte pika, me të cilën u sajua vija, që është njësia themelore e vizatimit, i cili aplikohet gati në të gjitha degët artistike. Vija paraqitet kudo në natyrë. Të gjitha vijat mund t'i ndajmë në dy grupe: në vija të drejta dhe jo të drejta. Përveç ndarjes së përghithshme, vijat ndahen sipas gjatësisë, sipas trashësisë, sipas lëvixjes, sipas strukturës, dhe pastaj sipas pozitës. Vija gjen aplikim të madh në artin pamor, qoftë si mjet me të cilin artikulohen idetë kreative, qoftë në anën tjetër si mjet përgaditor për skicimin e ndojnë motivi apo përmbjajtje, që mendohet të realizohet ne ngjyrë apo me formë plastike. Madje vija përdoret edhe në arktekturë, mjekësi, anatomi etj. Kemi disa lloje të vijave vizatimore nga të cilat më të rëndësishmet janë: