Top 10 similar words or synonyms for vetminë

amshueshëm    0.851508

gëzueshëm    0.850028

shlyen    0.848645

bamirësia    0.847108

pesimist    0.844123

durimit    0.839016

pitonin    0.838149

وه    0.836710

besimdrejtë    0.835655

sdo    0.834794

Top 30 analogous words or synonyms for vetminë

Article Example
Ndue Hila “Vraje vetminë” Poezi
Rrahim Sadiku Nuk desha ta takoj vetminë
Korbi sqepbardhë Shfaqja e tij në ëndrra është konsideruar si ogur (shenjë) i keq. Mërzitshëm rrotullohet mbi fushëbetejë. Përfaqëson gjithashtu vetminë dhe izolimin vetëdashës.
Andrea Noli Në vitin 2007, ai e quajti të yll në serinë "Wanted njeri", i cili portretizon Soler bukur Angelica, i cili drejton një shtëpi të projektimit të modës. Komplot fokusohet në dëshpërim, vetminë, nevoja dhe dëshira për gratë që të jetë me një burrë, martoheshin, duke ngritur një familje, për të mbushur mungesën e vëmendjes dhe dashuri.
Taulanti kërkon një motër Taulanti 4 vjeçar fëmija i vetëm i një familje intelektuale nuk mund ta durojë më vetminë. Ai kërkon një motër. Por sa më shumë ngulmon Taulanti aq më shumë e neglizhojnë prindërit këtë kërkesë. Me ngadalë dëshira e Taulantit u pëlqen prindërve të cilët e kuptojnë se duhet ta shohin dëshirën e tij më me seriozitet dhe vëmendje.
Buda Para se të arrinte dritërimin apo rizgjimin (sanskrit Bod´Hi) dhe të merrej me predikimin e doktrinës (Darma), Gautama ndërmori për gjashtë vjet (sipas burimeve të përçuara) edhe forma të ndryshme askete (të emërtuara "tapas", forma të lashta meditimi dhe joge). Kjo kohë e jetës së tij shënoi një pikë shumë të rëndësishme për mësimin e tij : Buda përjetoi të gjitha përvojat e mundshme njerzore: asketizmin, pushtetin, famën, vdekësimin e trupit, varfërinë, vetminë, martesën dhe dashurinë.
Personaliteti Personat e drojtur, ata që nuk marrin shumë iniciativa në shoqëri, apo në jetën e tyre personale janë më të dhënë ndaj marrjes së infeksioneve virale. Në disa studime të ndërmarra te kafshët, shkencëtarët kanë dalë në rezultatin se personat që pëlqejnë të shoqërizohen kanë më shumë nyje limfatike mbrojtëse se ata që janë të ndrojtur dhe parapëlqejnë vetminë. Nyjet limfatike janë pjesë e sistemit imunitar të trupit dhe ndihmojnë në shkatërrimin e infeksioneve të ndryshme dhe viruseve e baktereve.
Robinson Kruzo Në romanin e tij, të publikuar për herë të parë në vitin 1719, Daniel Defo e quajti njeriun e zënë në kurth në ishull Robinson Kruzo. Por Robinson Kruzoi i vërtetë qe një njeri i quajtur Aleksandër Selkirk, skocez, biri i shtatë i një këpucari nga fshati Louer Largo pranë Edinburgut. Ai kishte kaluar katër vite dhe katër muaj në ishullin Más a Tierra, në arkipelagun Huan Fernandez, 650 kilometra larg brigjeve të Kilit. Ishte aq i vetëm sa ç‘mund të jetë një qenie njerëzore. Nuk kishte pasur fatin të mposhtte vetminë në shoqërinë e "Premtit", karakter i krijuar nga depoja.eljo qirici
Vetmia Pasiviteti shoqëror, pra tërheqja me dëshirë a me shkaqe të tjera jashtë mundësive të subjektit, nuk krijon kushte për vetmi të plotë dhe pra është e paqenëshme. Sikur të jetohet fizikisht larg çdo kontakti human, do të krijohen kontakte me rrethin ekzistues natyror ; një simbiozë që nuk toleron vetmi të skajshme dhe pa relacione me natyrën (dialogu i imagjinativ me bimët a me kafshët). Njeriu është i pajisur me mudësi për komunikim, në radhë të parë me aftësinë e të folurit e kjo vetvetiu krijon bazën materiale që çkyq vetminë totale, së paku në fushën relacionale.
Qazim Bllaca Pasi qëndron dy vjet në Bllacë, ven doset përfundimisht në Prizren, në këtë qytet që e njihte dhe e donte shumë. Vetminë ka bashkudhëtare të përditshme. Mundohet ta vrasë me leximin e shtypit dhe të ndonjë libri që i bie në dorë. Dhe jeton me shqetësimin e kombit, vuan vuajtjet e kom bit. Gati shokuese ishte për Qazim Bllacën periudha e dëbimit masiv të shqiptarëve prej trojeve të tyre etnike. Gati sa nuk e realizoi Serbia ëndrrën e saj të çmendur për të pas truar Kosovën prej racës shqiptare.