Top 10 similar words or synonyms for urdhëresë

kredo    0.748944

rrethanë    0.740417

kabull    0.736582

gjest    0.735462

shpallje    0.730078

akuzë    0.729551

paragraf    0.729288

akcion    0.725696

ferman    0.720204

pretendim    0.719882

Top 30 analogous words or synonyms for urdhëresë

Article Example
Kryengritja antiosmane e viteve 1689 në vilajetin e Rumelisë Hajdutët e tillë, theksohen urdhëresë:” “"Ditën fshihen e natën sulmojnë nëpër shtëpi dhe bëjnë pështjellime dhe trazira"..”.
Ujësjellësi Ferunit (Dukat) Ujësjellësi Ferunit (Dukat) është një monument i trashëgimisë kulturore në Dukat, Rrethi i Vlorës, në qarkun e Vlorës, Shqipëri . Ky monument është i llojit "Arkitekture", i miratuar me numër ""Urdhëresë, 08. 01. 1977"".
Zeqati Sipas kësaj Kur’ani e ka caktuar parimin e përgjithshëm, ndërsa Muhammedi - paqa qoft mbi të e ka precizuar këtë urdhëresë: “Jepni çerekun e një të dhjetës së pasurisë suaj!”, që në përqindje i vjen 2.5% ose një e dyzeta pjesë.
Rrënojat e fshatit Kamenicë Rrenojat e Fshatit Kamenicë është një monument i trashëgimisë kulturore në Palavli, rrethi i Delvinës, në qarkun e Vlorës, Shqipëri . Ky monument është i llojit "Arkitekture", i miratuar me numër ""URDHËRESË. Datë . 08.01.1977"".
Banesa e Angjelina Nastasit Banesa e Angjelina Nastasit është një monument i trashëgimisë kulturore në rrethin e Korçës, në qarkun e Korçës, Shqipëri. Ky monument është i llojit "Arkitekture", i miratuar me ""Urdhëresë"" më 8 janar 1977.
Banesa e Mine Halite Banesa e Mine Halite është një monument i trashëgimisë kulturore në rrethin e Gjirokastrës, në qarkun e Gjirokastrës, Shqipëri . Ky monument është i miratuar me numër ""Urdhëresë më 08.01.1977"".
Islami dhe terrorizmi Vrasja e një njeriu pa të drejtë është një nga shembujt më të dukshëm të mizorisë. Zoti përsërit në Kuran një urdhëresë që Ai më parë ua kishte shpallur Hebrejve në "Dhjatën e Vjetër":
Kalaja e Sofes Kalaja e Sofes është një monument i trashëgimisë kulturore në Tragjas, Rrethi i Vlorës, në qarkun e Vlorës, Shqipëri . Ky monument është i llojit "Arkeologji", i miratuar me numër ""Urdhëresë, dt. 08. 01. 1977"".
Korrupsioni Korrupsioni në programim është lajmërimi i makinës virtuale për një element të korruptuar që paraqitet gjatë krijimit të kodit për vegla informatike a programe. Me këtë makina lajmëronë për një element (variabël a operacion matematikor, urdhëresë, klasë a vegël) i cili është i kuptueshëm por i huaj në rrjedhën e krijimit të kodit në gjuhën e makinës a gjuhën programuese.
Përlargimi Përlargimi është fletë urdhëresë dëbimi apo masa administrative për dëbimin e shtetasëve të huaj të urdhërua më parë për lëshimin e teritorit të një shteti. Zakonisht shumica e shtetve në ligjet e tyre këtë masë dëbimi me dhunë e ndalojnë për personat për të cilët ekzistonë gjasa e përndekjes në vendin në të cilin ata duhet të largohet.