Top 10 similar words or synonyms for telegrafin

mërkurrin    0.741406

qarët    0.727779

pejgamberin    0.718544

njëpasnjëshëm    0.713600

shpërblejë    0.712181

antropomorfizëm    0.710294

dekodim    0.710244

rris    0.710146

arësyet    0.707747

devotshmit    0.707359

Top 30 analogous words or synonyms for telegrafin

Article Example
Telegrafi.com "sepse me Telegrafin do të jeni çdoherë një hap para të tjerëve...""
Telegrafi Në vitin 1888 fizikani gjerman Heinrich Hertz i zbuloi radiovalët një lloj sinjali i cili për dallim nga energjia elektrike transmetohet në hapësirë pa tela. Duke zhvilluar kërkimet në këtë drejtim fizikani italian Guglielmo Marconi në vitin 1896 e konstruktoi radiotelegrafin, që do të thotë telegrafin e parë pa tela i cili sinjalet e Morse-it i transmeton me ndihmën e radiovalëve.
Hasan Prishtina Kështu gjatë pranverës së atij viti fillon përgatitjet e një kryengritje me karakter të përgjithshëm kombëtar duke u lidhur me besa–besë me tribunët popullorë, Isa Boletinin, Bajram Currin, Idriz Seferin, Ahmet Delinë, Mehmet Pashë Deralla, kushëririn e vet Zejnullah begu, etj. Pas një lufte, me betejat triumfale midis 5 majit-18 gushtit 1912, kryengritësit shqiptarë në krye me Hasan Prishtinën e liruan Vilajetin e Kosovës. Toskë e Gegë ia besuan ngritjen e flamurit kombëtar në Shkup më 12 gusht 1912. Me marrjen e Shkupit, kryengritësit shqiptare i çliruan të burgosurit që ishin mbi 1 000 vetë, e shtinë në dorë postë telegrafin dhe suspenduan shumë qeveritarë dhe administratorë turq dhe përkrahës të tyre në Shkup dhe shumë qytete tjera të Vilajetit të Kosovës.
Globalizimi Globalizmi është procesi i integrimit europian që dalin nga shkëmbimi i pikëpamjeve , produkteve, ideve dhe fushave të tjera kulturore nga mbarë bota. Zhvillimet në transport (siç është lokomotiva me avull, motori reaktiv) dhe në infrastrukturën në telekomunikacion (duke përfshirë telegrafin dhe pasardhësit e tij modern, interneti dhe telefonat celular) kanë qenë faktorët kryesorë në globalizim, duke prodhuar pavarësi të aktiviteteve ekonomike dhe kulturore. Megjithatë shumë studiues e vendosin origjinën e globalizmit në kohët moderne, të tjerë ndjekin historinë e tij përpara zbulimeve të mëdha gjeografike europiane dhe udhëtimeve në botën e re. Disa të tjerë e gjejnë origjinën në milleniumin e tretë p.e.s. Globalizimi në shkallë të gjerë filloi në shekullin e 19. Në fund të shekullit 19-të dhe në fillim të shekullit 20-të, lidhja midis ekonomive dhe kulturave botërore u zhvillua shumë shpejt.