Top 10 similar words or synonyms for sintetizon

përvuajtur    0.831959

spiritizmi    0.825226

ironisë    0.822977

rrëfyese    0.816100

vetminë    0.813186

fyerja    0.809276

qortim    0.804721

manifeston    0.804429

imoraliteti    0.801643

shëlbimi    0.801170

Top 30 analogous words or synonyms for sintetizon

Article Example
Sofokliu Tragjedia mbyllet me një mendim të mençur të korit, që sintetizon kuptimin e veprës:
Ëndrra Sipas teorisë së Mc Carley dhe Hoffman, propozuar më 1981, truri realizon një aktivizim të vetvehtes dhe në një fazë të dytë sintetizon në ëndrra informacionin e krijuar.
Komuna Malzi "Tradita e gatimit është e lashtë. Populli ynë ka mundur të ruaj të pastër e origjinale edhe mënyrën e të gatuarit. Shprehja e njohur “bukë, kripë e zemër”, sintetizon mikpritjen dhe besen Shqiptare."
1898 në literaturë Një ide e rëndësishme e poemës, tepër aktuale në fund të shekullit XIX, ishte ajo se liria fitohet vetëm me anë të luftës së armatosur. Gjithë poema e sintetizon këtë ide, por me një patos të veçantë spikat ajo në fjalët e Kamanit:
Skënderbeu Gjergj Kastrioti - Skënderbeu (6 maj 1405- 17 janar 1468) sintetizon një epokë të tërë historike që mori emrin e tij: luftën njëshekullore kundër pushtimit osman (fundi i shek. XIV - fundi i shek. XV). Nën udhëheqjen e tij, lufta e shqiptarëve u ngrit në një shkallë më të lartë e më të organizuar dhe shënoi një kthesë vendimtare në zhvillimin politik të Shqipërisë.
Disc jockey Efektet elektronike njësi të tilla si vonesë, reverb, oktavë, barazues, kor, etj Disa DJ klubit të përdorni një efekt subharmonic Synthesizer cilat ose dyshe frekuenca e ulët me energji të shtuar një oktavë më të ulët ose sintetizon harmoni të tillë që përshtypja e një zë shumë të ulët bas është shtuar në përzierje.
Hormonet e pjesës së prapme të hipofizës Pjesa e prapme e hipofizës (Neurohipofiza) është e lidhur ngushtë në kuptimin anatomik dhe ffunksional me hipotalamus. Dëmtimi i hipotalamusit shkakton çrregullimin e neurohipofizës dhe anasjelltas. Në bazë të kësaj mendohet se tipotalamusi e ka funksionin e njejtë sekretor si neurohipofiza dhe se i sekretojnp hormonet e njëjta. Sot dihet se neurohipofiza zhvillohet prej indit nervor. Mendohet se neurohipofiza nuk sintetizon fare hormone, por shërben vetëm si rezervuar në të cilin grumbullohen hormonet, të cilat krijohen në hipotalamus. Këto hormone janë:
Lëkura Lëkura është organ elastik, muskular që mbështjell trupin e organizmave të gjallë. Funksioni i lëkurës është ruajta e organve, mbajtja e tyre në tërësi të organizuar si dhe i takon grupit të ograneve shqisore që ka të bëj me ndjeshmërinë (shqisa e të prekurit), bën gjithashtu rregullimin e temperaturës trupore si dhe sintetizon vitaminën B dhe vitaminën D. Lëkura ka përbërje të ndryshme tek gjallesat e ndryshme. Lekuren e kemi te ndare ne tre shtresa ne epiderme, e cila eshte shtresa e pare sperfaqesore e lekures.Ajo perbhet nga 5 shtresa te indit epitelial.Shtresa e jashtme esht e ndertuar na qeliza te vdekura te cilat jan te domosdoshme si nje mur mbrojtes i cili pengon futjen e mikrobeve ne brendesi (pra ne shtresat e tjera).Qelizat e vdekura te kesaj shtrese shumohen vazhdimisht pra zevendesohen nga qeliza te reja.Shtresa e dyte eshte derma dhe e treta hipoderma.
Johan Gotfrid Herder Pak kohë më vonë, shkoi në Hamburg, ku takoi mes të tjerësh Gotold Efraim Lesingun (1729-1781) dhe Matias Klaudiusin (1740-1815). Në Darmstad u njoh me gruan e tij të ardhshme, Karolina Flashland; në Strasburg, takoi Gëten (1749-1832), me të cilin lidhi miqësi. Më 1771, Herderi u bë këshilltar i bashkësisë në Bukeburg, pranë kontit Shaumburg-Lipe. Një vit më pas u botua Abhandhmg uber den Ursprung der Sprache (Traktat rrin zanafillën e gjuhës), vepër e kurorëzuar nga Akademia e Berlinit dhe që sintetizon mendimet në fushën filozofisë linguistike që prej vitit 1764. Ndërhyrja e Gëtes i shërbeu për t'u emëruar më 1776 superintendent i përgjithshëm në Vajmar; më pas u bë zëvendëspresident (1778), pastaj president (1801) i konsistuarit superior të kishës protestante vendore. Më 1788-1789, Herderi udhëtoi në Itali, ku qëndroi sa në Romë aq edhe në Napoli.
Bukuroshi i Hollivudit (Libër) "Romani "Bukuroshi i Hollivudit" është shkruar me një stil origjinal e mjaft tërheqës, duke na dhënë mjaft ngjeshur, por njëkohësisht qartë një dramë shqiptare në vitin 1997. Romani "Bukuroshi i Hollivudit" i shkruar nga autorja e talentuar, Teuta Dhimarko, shtjellon një histori dashurie, përmes një rrëfimi romantik dhe realist. Në sfond një vit ‘97, shumëplanësh, absurd, duke mbajtur në vetvete tragjedi e komedi ekstreme. Një ‘97-të, që i ka rrënjët shumë të thella, që në përjetimet e hershme të komunizmit, te dyndjet e ambasadave dhe më pas te "revolucioni" i ‘90. Romani është një histori e thjeshtë shqiptare, por sintetizon fuqimisht zhvillimin e shoqërisë sonë të atyre viteve, ku vetë ekzistenca njerëzore vihej në pikëpyetje. Do të fitojë njerëzorja apo "e keqja" në fund të fundit? Sigurisht, duhet të jetë një fitore ndaj së keqes, por që ka lënë thellë në ndërgjegjen tonë, shijen e humbjes" .