Top 10 similar words or synonyms for shëlbimi

spiritizmi    0.849245

qk    0.834792

mosquito    0.832312

buçet    0.831403

havakuku    0.830303

papajanit    0.829542

ٱلل    0.826634

gnosticizmi    0.825735

thukydides    0.825236

grandmother    0.825151

Top 30 analogous words or synonyms for shëlbimi

Article Example
Ireneu i Lionit Pjesa e parë flet mbi simbolet dhe të vërtetat e fesë (Zoti, krijimi, njeriu, rënia e tij në mëkat, historia e shëlbimit, mishërimi i Jezu Krishtit dhe shëlbimi).
Muhammedi Siç e tregojnë këto dy vargje, Muhameti e shihte veten si prurës i një mesazhi shëlbimi ("shpëtimi") që do ta dallonte atë dhe ndjekësit e tij nga të ashtuquajturit „e pafetë“ ("kuffār", ≈ qafirët).
Maks Frish Në kontrast të jashtëm imazhi i njeriut të identitetit. Për Freskët ka çdo njeri duhet të ketë të tij unike të individualitetit, me leje të vetë-referohen dhe të realizohet. "Është jeta e njeriut ose mungon për secilin nga unë, askund tjetër." procesin e vetë-pranimin dhe e mëvonshme të vetë-realizimin është një akt liri, zgjedhje: "Dinjiteti i personit njerëzor, mua më duket, qëndron në zgjedhjen e tyre." Ajo është vetë-përzgjedhje nuk është një kohë e veprës, por në të vërtetë unë kisha pas portrete përsëri dhe përsëri të njohura dhe të jenë të zgjedhur. Frika se unë humbas dhe jeta të humbasë, ka tashmë në Frisch të hershëm të punës, është në një pozitë Qendrore. Një dështim në vetë-zgjedhjen e do të të çojë në një tjetërsimi i njeriut nga vetja dhe nga bota. Vetëm në kohë të kufizuar të jetës reale mund të ekzistencës njerëzore të takohet, për shkak se shëlbimi është në një gjendje të pafund pandryshueshmërinë e vdekjes përjashtuar. Në "Stiller" Frisch, si një kriter të vërtetë të jetës, "se një i ngjashëm me veten. Ndryshe, ai kurrë nuk ka qenë!"