Top 10 similar words or synonyms for referuara

përshembull    0.680633

pradosha    0.672380

etiketuar    0.637456

klasifikuar    0.634340

strategos    0.631589

demonstrime    0.630532

cilësohen    0.622959

faturuar    0.619151

aski    0.618842

agjente    0.614580

Top 30 analogous words or synonyms for referuara

Article Example
Ali Xhinah Muhammad Ali Xhinah, (25 dhjetor 1876 - 11 shtator 1948. Regjistrimin e Azam قائد اعظم / referuara si Great Leader.)
Lenovo Lenovo është i listuar në bursën e Hong Kong dhe është një përbërës i Hang Seng Kinës, shpesh të referuara si "Red Chips"
Attila Attila († 453), më shpesh të referuara si Attila the Hun, ishte sundimtari i Hunëve nga 434 deri në vdekjen e tij në 453
Sinjalet Sinjalet mund të karakterizohen në mënyra të ndryshme. Dallimi më i zakonshëm është në mes të hapësirave të vazhdueshme dhe atyre diskrete në të cilat janë të përkufizuara funksionet, për shembull fushat kohore të vazhdueshme dhe diskrete. Sinjalet diskrete kohore janë shpesh të referuara si seri kohore në fusha të tjera. Sinjalet e vazhdueshme kohore janë shpesh të referuara si "sinjale të vazhdueshme" edhe kur funksionet e sinjaleve nuk janë të vazhdueshme; një shembull është sinjale katror-valë.
Futboll Amerikan Para çdo poshtë, çdo ekip zgjedh një lojë, ose lëvizjet e koordinuara dhe veprimet, që lojtarët duhet të ndjekin në një poshtë. Ndonjëherë, ngritje vetë janë të referuara si "luan".
Venezia F.C. Venezia F.C., zakonisht të referuara si Venezia, ​​është një klub italian të futbollit nga Venecia që duke luajtur në Lega Pro, kategoria e tretë italiane, në sezonin 2016-17.
E drejta civile Në Austri , nuk kasubjekt mësimi " qytetaria " , por në gjuhën e folur shpesh të referuara si " histori ". Për shkak të shkollave relativisht të larta me Komunitetit ose studime sociale është mësuar në lidhje me historinë .
Carnivore Policia Federale e ka pranuar se kishte përdorur mishngrënës në njëzet e pesë raste të referuara në vitin 2000, nga të cilat gjashtë gjashtëmbëdhjetë dhe dhjetë penale terrorizmit dhe spiunazhit.
Peshqit Shumë lloje të kafshëve ujore zakonisht të referuara si " peshq " nuk janë peshq në kuptimin e dhënë më lartë; shembuj përfshijnë butak, sepje, yllët e detit, karavidhet dhe kandilë e detit. Kohë më parë, edhe biologët nuk ka bërë dallime - historianët natyrore të shekullit të gjashtëmbëdhjetë klasifikuan balenat, amfibet, krokodilat, edhe hippopotamuses, si dhe një mori të jovertebrore ujore, si peshq Megjithatë, sipas përkufizimin më lart, të gjithë gjitarët, përfshirë cetaceans si balenat dhe delfinët, nuk janë peshq. Në disa kontekste veçanërisht në akuakulturë, peshqit e vërtetë janë të referuara si finfish (ose peshk me pendë ) për ti dalluar ata nga këto kafshë të tjera .
Rasti studimor Studimet e rasteve kanë qenë gjithashtu të përdoret si një metodë e mësimdhënies dhe si pjesë e zhvillimit profesional, sidomos në biznes dhe edukimin ligjor. Mësimi Problemi me bazë (PBL) lëvizja është një shembull i tillë. Kur përdoret në (jo-biznes), arsimin dhe formimin profesional, studimet e rasteve janë shpesh të referuara si incidenteve kritike,