Top 10 similar words or synonyms for quajti

përshkroi    0.802030

prezantoi    0.760100

quan    0.747073

cilësoi    0.732068

konsideroi    0.723442

konsideron    0.708563

admironte    0.707542

vlerësoi    0.696428

zëvendësoi    0.689363

bindi    0.674463

Top 30 analogous words or synonyms for quajti

Article Example
Albanejtë Kisha Romane, albanejtë i quajti edhe albanenses, edhe manikej.
Abedin Nepravishta quajti jo të drejtë urdhërin e Zogut, i cili,
Reaksionet bërthamore detektohen lehtë në dhomën jonizuese. Këto grimca Çedviku i quajti neutrone(1
Škoda Auto Në 2009, "Revista Top Gear" e quajti Škoda Superb - "Makina Luksoze e Vitit" dhe Škoda Yeti - "Makina Familiare e Vitit".
Zbulimi i elementeve kimike Elementet ishin ndare ne shttate grupe me shtatë elemente secili. Ai e quajti këtë klasifik Ligj i Oktatave.
Bandat e vitit 1997 Veproi në fshatin Tufinë të Tiranës. Drejtuesi i saj e quajti veten "Gjeneral". Ishte mbështetëse e Partisë Socialiste.
Pirro Dhima Agjencia Anti-Doping Botërore (WADA), në nëntor 2011 e quajti ambasadorë për të luftuar dopingun në sport.
Dinamiti Fjala "dinamit" vjen nga fjala Greke "dunamis" ("fuqi"). Nobeli e quajti edhe "Barut plasës i sigurt i Nobelit".
Siguria e DES-it dhe principi i dizajnimit te S-boxave Një gjerman e quajti DES-in "out-of-date and not safe enough(Jashtë përdorimit dhe jo mjaft i sigurtë)".
Haitia Këtë ishull i cili u takon grupet të ishujve Antileve të Mëdha e ka zbuluar Kristofor Kolumbo në dhjetor të viti 1492. Kolumbo e quajti me emrin Hispaniola.