Top 10 similar words or synonyms for qendore

njesisë    0.738630

atlantike    0.736641

atlantikut    0.701789

hemisferës    0.689301

aps    0.684717

savonia    0.682466

ultësirës    0.680668

ishullore    0.679535

azise    0.675779

bosnjën    0.673063

Top 30 analogous words or synonyms for qendore

Article Example
Karaman Karaman është qytet i cili ndodhet në rajonin Anatolia Qendore, në veri të Maleve Taurus, rreth 100 kilometra në jug të Konisë.
Kragujevac Universiteti i Kragujevacit u themelua më 21 maj 1976. Është universiteti më i madh në Serbi dhe është organizuar në 12 fakultete dhe dy institucione të cilat janë të përhapura në gjashtë qytete të tjera të rajonit Serbia Qendore. Rreth 16,000 studentë janë aktualisht të regjistruar në universitet.
Ramiro Villapadierna Eshtë autor i mbi 4.000 reportazheve, artikujve dhe analizave rreth vendeve të Evropës Qendore dhe Ballkanit, ku ka intervistuar dhjetëra kryetarë Shtetesh dhe Qeverish, ministra, intelektualë, artistë për realizimin e të cilave i është dashur të përshkuajë më shumë se 300.000 km udhë në këtë rajon.
Anglosaksonët Angelsachsen ("lexo":angelzaksen; shumës ) popujt Sachsen (Saksonët), Angeln (peshkatarë Saksonë) dhe Juten që në shekullin e V dhe VI u lëshuan nga Saksonia e ultë dhe Holst-shlehia në pjesen qendore të ishullit bitanikë dhe që paraqesin bërthamë e popullit anglezë. Shtrirja e tyre në vitin 1066 u zgjerua deri në popujt nordikë.
Euro Euroja menaxhohet dhe administrohet nga Banka Qendrore Evropiane (BQE) me bazë në Frankfurt dhe Eurosistemi (i cili përbëhet nga banka qendore e vendeve të Eurozonës). Si bankë e pavarur qendrore, BQE-ja ka autoritet të vendosë politikat monetare. Eurosistemi merr pjesë në shtypjen dhe shpërndarjen e kartëmonedhave dhe monedhave euro, dhe operimin e sistemit pagues të Eurozonës.
Demokracia Megjithatë, Bashkimi Sovjetik kishte vendosur sistemin e vet politik dhe ekonomik në shumicën e vendeve të Europës lindore dhe qendore, duke vendosur një regjim “totalitar” (themeluar mbi një bazë autoritare dhe policeske, ku çdo lëvizje kritike konsiderohej subversive). Në kontekstin e Luftës së Ftohtë që vinte në kundërshti bllokun lindor dhe bllokun e demokracive perëndimore, “versioni socialist i demokracisë” u aplikua gjithashtu në Kinë dhe në disa vende të tjera në zhvillim.
Demografia e Skocisë Për shkak të imigrimit qysh nga Lufta e Dytë Botërore, Glasgou, Edinburgu dhe Dundee kanë komunitete të vogla Aziatike. Qysh prej "Rritjes sëfundit të Bashkimit Europian", ka pasur një numër të madh të njerëzve Europa Qendore dhe Lindore që janë shpërngulur për në Skoci, gjithshtu është parashikuar se mes 40,000 dhe 50,000 Polakë tani jetojnë në Skoci. Prej vitit 2001 janë më se 16,310 Kinezë etnik që banojnë në Skoci.
Sokrat Dodbiba Sokrat Dodbiba, ka mbajtur detyrën e ministrit të Financave në periudhën 12 qershor 1943 deri më 5 nëntor 1944. Lindi në Elbasan dhe u arsimua për ekonomi në Vjenë. Kthehet në Shqipëri pas studimeve e nis menjëherë punë në Ministrinë e Financave. Drejton revistën “Ekonomisti shqiptar”, botim i Ministrisë së Financave në vitet ’30. Është i njohur akti i tij në mbrojtje të arit shqiptar që e tërhoqi nga banka qendore italiane, sëbashku me makinerinë e printimit të kartëmonedhave. Gjatë regjimit komunist do të burgosej e do të dënohej me 30 vite burg. Do të ndahej nga jeta ndërsa vuante dënimin në burgun e Burrelit.
Skocia Për shkak të imigrimit qysh nga Lufta e Dytë Botërore, Glasgou, Edinburgu dhe Dundee kanë komunitete të vogla aziatike. Qysh prej "Rritjes së fundit të Bashkimit Evropian", ka pasur një numër të madh të njerëzve Evropa qendore dhe lindore që janë shpërngulur për në Skoci, gjithashtu është parashikuar se mes 40,000 dhe 50,000 polakë tani jetojnë në Skoci. Prej vitit 2001 janë më se 16,310 Kinezë etnik që banojnë në Skoci. Grupet etnike në Skoci janë: të bardhë - 97.99%, aziatikë jugorë - 1.09%, zezakë - 0.16%, të përzier - 0.25%, kinezë - 0.32% dhe të tjerë - 0.19%.
Riviera shqiptare Riviera shqiptare (ose "Bregdeti" apo "Bregu") është një zonë bregdetare në Qarkun e Vlorës përgjatë Detit të Jonit nën Malësinë e Akrokerauneve në jug të Shqipërisë. Nuk duhet ngatërruar me Bregdetin shqiptar në tërësi që përfshin Rivierën si dhe plazhet e sheshta ranore të Shqipërisë qendore dhe veriore. Tradicionalisht, ky rajon fillon me Parkun Kombëtar të Llogarasë, vazhdon poshtë me fshatart Borsh, Himarë, Qeparo, Piqeras dhe përfundon me Lukovën. Burime të tjera shënojnë Sarandën ose Ishullin e Tongos si pikë mbarimi dhe Vlorën ose Gadishullin e Karaburunit si pikë fillimi. Riviera shqiptare u shpall nga Frommer's si "Destinacioni më i Çmuar i vitit 2012".