Top 10 similar words or synonyms for pradosha

thiyagaraja    0.762675

tekinoğlu    0.742916

pundarikakshani    0.737940

barezzi    0.731804

eviliyaoglu    0.720176

pershembull    0.719259

tirupathi    0.715683

ndërmjetësues    0.715102

insekticide    0.709929

sthalangal    0.708366

Top 30 analogous words or synonyms for pradosha

Article Example
Tempulli Atulya Nadheswarar Priftërinjtë e tempullit kryejnë rituale "puxha" gjatë festave dhe mbi një bazë ditore. Ritualet e tempullit kryhen katër herë në ditë: "Kalasanthi" në orën 7:00 të mëngjesit, "Irandam Kalmi" në orën 9:00 po të mëngjesit, "Sayarakshai" në orën 6:00 pasdite dhe "Arthajamami" në orën 8:00 të darkës. Çdo ritual përfshin katër faza: "abhisheka" (banja e shenjtë), "alangarami" (dekorimi), "naivethanami" (ofrimi i ushqimit) dhe "deepa aradanai" (tundja e fenerëve) si për Atulya Nadheswararin ashtu dhe për Azhagiya Ponnazhagin. Në tempull zhvillohen gjithashtu rituale javore si "somavarami" (e hëna) dhe "sukravarami" (e premtja), rituale dyjavore si "pradosha", dhe festa mujore si "amavasai" (dita e hënës së re), "kiruthigai", "pournami" (dita e hënës së plotë) dhe "sathurthi". Festa të tjera përfshijnë Vinayaka Chaturthin, Aadi Pooramin, Navaratrin, Aippasi Pournamin, Skanda Sashtin, Kartikai Deepamin, Arudra Darisanamin, Tai Poosamin, Maasi Magamin, Panguni Uththiramin dhe Vaikasi Visakamin. Festa kryesore e tempullit është Brahmotsavami i zhvilluar gjatë muajit tamil të "Vaikasit" (maj - qershor), kur ndiqen praktika të veçanta adhurimi.
Tempulli Thayumanaswami në fortesën shkëmbore Priftërinjtë e tempullit kryejnë rituale "puxha" gjatë festave dhe mbi një bazë ditore. Si tempujt e tjerë të Shivës në Tamil Nadu, priftërinjtë i përkasin bashkësisë Shaivite, që është një nënkastë brahmine. Ritualet e tempullit kryehen gjashtë herë në ditë; Ushathkalami në orën 5:30 të agimit, Kalasanthi në orën 8:00 të mëngjesit, Uchikalami në orën 10:00 po të mëngjesit, Sayarakshai në orën 6:00 të pasdites, Irandamkalami në orën 8:00 po të pasdites dhe Ardha Jamami në orën 10:00 të darkës. Çdo ritaul përfshin tre faza: "abhisheka" (banja e shenjtë), "alangarami" (dekorimi), "neivethanami" (ofrimi i ushqimit) dhe "deepa aradanai" (tundja e fenervëve) si për Thayumanaswamin ashtu dhe për Mattuvar Kuzhal Ammanin. Adhurimi kryhet mes muzikës që luhet "nagaswaram" (instrument frymor) dhe "tavil" (instrument me perkursion), ndërsa priftërinjtë recitojnë udhëzime fetare nga vedat dhe adhuruesit përkulen përpara imazheve hyjnore. Në tempull zhvillohen rituale javore si "somavarami" dhe "sukravarami", rituale dy-javore si "pradosha" dhe festa mujore si "amavasai" (dita e hënës së re), "kiruthigai", "pournami" (dita e hënës së plotë) dhe "sathurthi".
Tempulli Kapaleeshwarar Priftërinjtë e tempullit kryejnë rituale "puxha" gjatë festave dhe mbi një bazë ditore. Si tempujt e tjerë të Shivës në Tamil Nadu, priftërinjtë i përkasin bashkësisë Shaivaite, që është një nënkastë brahmine. Ritualet e tempullit kryhen gjashtë herë në ditë; Ushathkalami në orën 6:00 të mëngjesit, Kalasanthi në orën 9:00 po të mëngjesit, Uchikalami në orën 1:00 të drekës, Sayarakshai në orën 5:00 të pasdites, Irandamkalami në orën 7:00 po të pasdites dhe Ardha Jamami në orën 9:00 të darkës. Për Rahu Abhishekamin (pastrimin e shenjtë) ka një kalendar të veçantë: kryhet dy herë në ditë në orën 11:30 të paradites dhe në orën 5:30 pasdite si dhe dy herë gjatë kohëve të ndryshme të ditës. Çdo ritual përfshin katër faza: "abhisheka" (banja e shenjtë), "alangarami" (dekorimi), "neivethanami" (ofrimi i ushqimit) dhe "deepa aradanai" (tundja e fenerëve) si për Kapaleeswararin ashtu dhe për Karpagambalin. Adhurimi zhvillohet mes muzikës së luajtur me "nagaswaram" (instrument frymor) dhe "tavil" (instrument me perkursion), ndërsa priftërinjtë recitojnë udhëzime fetare nga Vedat (tekste të shenjta) dhe adhuruesit përkulen përballë imazheve hyjnore. Tempulli zhvillon gjithashtu rituale javore si "somavarami" dhe "sukravarami", rituale dy-javore si "pradosha" dhe festa mujor si "amavasai" (dita e hënës së re), "kiruthigai", "purnami" (dita e hënës së plotë) dhe "sathurthi". Gjatë adhurimit të të premtes, statuja e hyjneshës Karpagambal dekorohet me një "kaasu maala", një kurorë e bërë me monedha ari.
Tempulli Atulya Nadheswarar Ky tempull është i vendosur në Arakandanallur, një qytezë panchayat në distriktin Viluppuram, 2 km nga Tirukoiluri në autostradën Tirukoilur - Viluppuram. Tempulli gjendet në brigjet veriore të Lumit Cheyyar. Stacioni më i afërt hekurudhor është një Tirukoyilur dhe aeroporti më i afërt është Chennai International Airport. Tempulli i Shivës në Arkandanallur shtrihet në një sipërfaqe prej 8100 m (2 akre). Raxhagopurami kryesor është në krahun perëndimor me shtatë kate dhe i vendosur në mure të mëdhenj drejtkëndor prej graniti. Depozita tempullore (Pushkarani), Indra Theertha, gjendet 1 km nga tempulli. Tempulli është ndërtuar mbi një kodër graniti dhe brenda tempullit ndodhen dy korridore. Faltorja kryesore bart imazhin e Shivës të njohur si Atulya Nadheswarar në formën e lingamit. Në të djathtë të faltores së Atulya Nadheswararit në rrethimin e dytë ndodhet një faltore e veçantë për Azhagiya Ponnazhagin. Muret e rrethimit të parë në katër krahët e shenjtërores janë të dekoruar me imazhe të nayanmarëve, Navagrahat, Bhairava, Murugan Sannadhi në veri-perëndim dhe Durga Sannadhi në veri-lindje. Dy Nandit në tempull quhen Pradosha Nandi dhe Adigara Nandi – ndodhen të vendosura pak më tutje aksit të shenjtërores. Imazhi i Saniswararit në tempull është paraqitur me një këmbë mbi korbin e tij kalërues. Imazhi i Muruganit është paraqitur me një kokë të vetme dhe gjashtë krahë. Faltorja e Annamalaiyarit është e vendosur në jug-lindje të faltores qendrore në rrethimin e dytë. Tempujt e skalitur në shkëmb nga Periudha Pallava janë të përqendruar përreth lumit Pennar, duke formuar skajin jugor të serive.
Arkitektura Pallava Tempulli i Shivës në Arkandanallur shtrihet në një sipërfaqe prej 8100 m (2 akre). [[Gopurami|Raxhagopurami]] kryesor është në krahun perëndimor me shtatë kate dhe i vendosur në mure të mëdhenj drejtkëndorë prej graniti. Depozita tempullore (Pushkarani), Indra Theertha, gjendet 1 km nga tempulli. Tempulli është ndërtuar mbi një kodër graniti dhe brenda tempullit ndodhen dy korridore. Në të djathtë të faltores së Atulya Nadheswararit në rrethimin e dytë ndodhet një faltore e veçantë për Azhagiya Ponnazhagin. Muret e rrethimit të parë në katër krahët e [[Garbhagriha|shenjtërores]] janë të dekoruar me imazhe të nayanmarëve, navagrahave, Bhairavas, Murugan Sannadhit në veri-perëndim dhe Durga Sannadhit në veri-lindje. Dy Nandit në tempull quhen Pradosha Nandi dhe Adigara Nandi – ndodhen të vendosur pak jashtë aksit të shenjtërores. Faltorja e Annamalaiyarit është e vendosur në jug-lindje të faltores qendrore në rrethimin e dytë. [[Arkitektura shkëmbore e Indisë|Tempujt e skalitur në shkëmb]] nga Periudha Pallava janë të përqendruar përreth lumit Pennar, duke formuar skajin jugor të serive.