Top 10 similar words or synonyms for polet

skajet    0.802114

grimcat    0.779772

molekulat    0.778031

valët    0.764824

hyrjet    0.762407

ngarkesat    0.762342

komponentët    0.760581

daljet    0.760063

atomet    0.757638

pikat    0.756525

Top 30 analogous words or synonyms for polet

Article Example
Sensoret Polet e trasnistorit janë:baza,emiteri dhe kolektori.
Magneti Egzistojnë dy modele për magnetët: polet magnetike dhe rrymat atomike.
Qarku magnetik ndërmjet poleve fqinje në të dy polet është i njëjtë. Simetralja ndërmjet
Qarku magnetik perimetrin e makinës vijnë në mënyrë alternative polet N-S-N-S. Edhe në
Stabiliteti i Sistemeve Lineare të Kontrollit Pra kur të gjitha polet e sistemit ndodhen në anën e majtë të domenit kompleks.
Stabiliteti i Sistemeve Lineare të Kontrollit Një rast interesant është kur ndonjëri nga polet e sistemit ka natyë pë pastër imagjinare. Pra kur
Nata polare Nata polare Dukuri e viseve polare në afërsi dhe vetë polet që paraqitet në gjysmën dimrore kur dielli mbi horizont nuk paraqitet fare ( 6 muaj në vet polet) ose fare pak kohë ndriqon në varësi prej gjerësisë gjeografike të pikave të Tokës ( rreth poleve)
Gjeneratori elektrik Gjenerator elektrik quhet pajisja e cila ka aftësinë e ndarjes së ngarkesave me emra te kundërt, të cilat grumbullohen në polet e kësaj pajisjeje.
Sateliti artificial Satelitët kanë drejtime të ndryshme në rrotullimin rreth tokës duke formuar kënde të ndryshme me ekuatorin deri në këndin 90 gradë duke kaluar mbi polet e tokës.
Rajonet polare Rajonet polare të tokës janë polet zonat përreth globit të njohura edhe si zonat e akullta.Poli i Veriut dhe Poli i Jugut këto rajone janë të dominuara nga akulli. Akulli polar aktualisht është pakësuar, ndoshta si rezultat i ngrohjes globale.