Top 10 similar words or synonyms for perdorni

deshiron    0.839688

boj    0.836053

cojne    0.831491

ruani    0.829856

pershtaten    0.829675

deshëm    0.828802

quajme    0.824875

kerkoj    0.821306

mbizotron    0.821133

pijne    0.820700

Top 30 analogous words or synonyms for perdorni

Article Example
Vera (stinë) Mos e perdorni ne Powerpoint per Prezantime
Sistemi Oktal Për të konvertuar një numër decimal k, perdorni formulën që definon bazën 8 që e përfaqëson sistemin oktal :
VPN Ekziston një problem tashmë I njohur kur përdoret Windows XP dhe VPN. Nëse perdorni Windows XP dhe
Cloud Storage Pervec faktit qe me Cloud Storage ju mund te perdorni nje sasi te madhe memorieje qe nuk ka pse ta keni aty ne computerin tuaj, ju mund te keni akses ne te nga kudo. Nuk eshte nevoja te keni me vete nje pajisje fizike gjithmone per te dhenat tuaja por mund te logoheni ne sistemin tuaj Cloud Storage dhe mund te perdorni te dhenat tuaja, nga kudo dhe kurdo. Madje, me planin e duhur financiar qe ofrohet nga kompania e hostimit, ju mund te perdorni Cloud Storage si kompani ose ndermarrje dhe ne account-in tuaj te Cloud Storage mund te logohen dhe te perdorin ato te dhena gjithashtu.
Root (Android) Root vjen nga sistemi operativ linux. Ne linux root eshte perdoruesi qe ka te gjitha te drejtat mbi filet dhe folderat e sistemit. Kompania qe prodhon telefonin tuaj, jua jep ate me te drejtat e nje perdoruesi te thjeshte dhe ju mund vetem ta perdorni ate por jo te beni ndryshime ne sistem. Sigurisht qe kompanite qe prodhojne telefona e bejne kete me qellimin e mire, per te mbrojtur perdoruesin ne menyre qe ata te mos fusin duart ne sistem dhe te ndryshojne gjera qe mund te bllokojne telefonin.
Pretty Good Privacy (PGP) Shumica e njerezve i çasen kompjuterit duke perdorur nje fjalëkalim(password) ,qe është nje string unik i karaktereve te cilen e jep perdoruesi si nje kod identifikimi. Frazekalimi është nje version me i gjate se fjalkalimi apo me mirë te themi me i sigurt ,i kompozuar nga shumë fjale frazekalimi behet me e sigurt ndaj sulmeve sipas fjalorit(dictionary attacks).PGP e perdor frazkalimin per te enrkriptuar çelësin privat ne makinen tuaj (kompjuterin),çelesi privat enkriptohet ne disk duke e perdorur heshin e frazekalimit si çeles sekret,ju e perdorni frazkalimin per ta dekriptuar dhe perdorur çelesin privat.
Pajisjet Për Ruajtjen E Të Dhënave shkurtesë për "Digital Vesatile Disc",për nga pamja e njejtë me CD-ROM-in,por ju lejon që të perdorni DVD disqe të cilat përmbajnë shumë më shumë informata se një CD-ROM disk.Një CD-ROM mund të ruajë shënime deri në 800 Mb,përderisa SL SS(Single-Layer,Single-Side) DVD mund të ruajë deri në 4.7 Gb të dhëna,TL(Two-layer) DVD mund të ruajë deri në 8.5 Gb të dhëna,e DS(Double-Sided) DVD mund të ruajë deri në 17 Gb të dhëna.
Sistemi operativ Ubuntu ose i njohur me mire si Linux eshte Sistem Operativ per Kompujtera me Remote(Kontrollim nga nje komp. ne nje tjeter me ane te lidhjes se internetit) qe me shume perdoret per Dedicated Gaming Servers per shembull per lojra si Counter-Strike (me e perdorura) me pas per Call Of Duty , Halo , BattleField etj... Nuk ju keshilloj te mbani Linux per Sistem Operativ pasi nuk eshte i dizenjuar aq mire per te qene nje kompjuter per pune (Desktop PC) eshte dizenjuar per te qene Server.Keshtu qe duhet te mbani per sistem operativ Windows XP/Vista/7/8 (Une nuk po ju detyroj te perdorni windows si operating nese doni edhe mund ta mbani linuxin pasi deri me sot jane gjetur VETEM 45 viruse per linux)