Top 10 similar words or synonyms for përshembull

cilësohen    0.709617

psh    0.693711

pradosha    0.691169

referuara    0.680633

pershembull    0.673719

kimikatet    0.668937

sinonime    0.668583

interpretohen    0.665070

gatuajmë    0.664911

timbri    0.651282

Top 30 analogous words or synonyms for përshembull

Article Example
Nënfishat ′′′Nënfishi′′′ është ndarja e një valutë si përshembull 1$ = 100₡.
Algoritmi Me fjalë të thjeshta, "algoritmi" është edhe një recete kuzhine. Përshembull: Problem "Si të fërgojmë dy vezë për mëngjes?"
Dollari Disa prej dollarëve kanë ardhur nga paundi, si përshembull dollari kanadez ka ardhur nga paundi kanadez etj.
Edvin Çelo Edvin Çelo njihet si njohës mjaft i mirë në fushën e laboratorit fotografik si dhe në përpunimin e fotografive si përshembull retushim, dizenjim dhe ndërhyrje në Photoshop.
Shkolla "E Kuqe" Në këtë shkollë të mirënjohur në Tiranë kanë studiur shumë njerëz të njohur, si përshembull Elvana Gjata, e cila ka kënduar edhe himnin e shkollës.
Dino Merlin  Koncerte tjera, të tilla ishin edhe si, përshembull, në "stadiumin Olimpik Kosevo" në Sarajevë në front me 80,000 spektatorë. Ky koncert ishte edhe gjithashtu një publikim Live.
Drama Drama Klasike(greke e romake) është shkruar në vargje dhe është luajtur nëpër amfiteatër , disa prej së cilave ruhen edhe sot (Si në Butrint , përshembull që ishte koloni greke).
Shoqata Helmholtz e Qendrave Kërkimore Gjermane Shoqata Helmholtz (gjermanisht: Helmholtz-Gemeinschaft Deutscher Forschungszentren) është një nga organizatat më të mëdha shkencore, të paktën sa i përket institucioneve kërkimore në Gjermani. Institucionet kanë pajisje të mëdha, si përshembull reaktorë kërkimorë.
Kuranizmi Të veshurit nuk luajnë ndonjë rol kyç ne besimin Kuranist. , vetëm se personat duhet veshur modest bazuar ne suren (24:30-31). Kështu përshembull Shamitë(Hixhabet) apo mjekrat nuk janë të nëvojshme.
Numri atomik Një atom i një elementi tregohet me anë të simbolit kimik të elementit,në të cilin numëri atomik i elementit vendoset majtas-posht, kurse numëri i masës vendose majtas-sipërt. Si përshembull: ""Na