Top 10 similar words or synonyms for nismën

iniciativën    0.867614

propozimin    0.789021

urdhërin    0.765648

urdhrin    0.743420

aprovimin    0.727120

vendimin    0.717090

ndërhyrjen    0.712799

themelimin    0.706396

pëlqimin    0.702949

dekretin    0.700462

Top 30 analogous words or synonyms for nismën

Article Example
Abedin Nepravishta nismën për shkatërrimin e mbi dy mijë
Loyola Gymnasium Ne theksojmë nismën individuale dhe i përmbahemi asaj se gjatë tërë jetës duhet të mësohet.
Lushnja kalldrëm. Afërsisht në vitin 1770, me nismën dhe mbështetjen e gruas së Kurt
Vatra Shqiptare e Torinos Vatra Shqiptare e Torinos është shoqatë kulturore italo-shqiptare që është themeluar në Torino, Itali në vitin 2002, me nismën e një grupi intelektualësh shqiptarë dhe italianë.
Rrok Mirdita Me nismën e tij fillon edhe ndërtimi St. Paul's Cathedral in Tirana. Rrok Mirdita është qytetar nderi i qytetit të Tiranas.
Istmi i Tehuantepekut Gjatë viteve 1888 - 1893 me nismën e Carl Baron von Wagner u ndërtua një hekurudhë në mes të dy brigjeve. Ato kanë një gjatësí prej 308 km. Nga 1899 deri në 1907 u ndërtuan porte në Coatzacoalcos dhe Salina Cruz.
Dita Evropiane e Vetëdijesimit për Antibiotikët Qendra Evropiane për Parandalimin dhe Kontrollin e Sëmundjeve (ECDC) bashkë me autoritetet shëndetësore të të gjitha vendeve evropiane, ka inicuar nismën Dita Evropiane e Vetëdijesimit për Antibiotikët, që shënohet çdo vit me datën 18 nëntor.
Djalëria e Vlorës Më 1918, me nismën e Avni Rustemi u formua në Vlorë shoqëria atdhetare e rinisë vlonjate me emrin "Djalëria e Vlorës". Kjo shoqate organizoi demonstratën anti-imperialiste të 28 nëntorit 1918 kundër pushtuesve italianë.
Clara Zetkin Clara Zetkin (5 korrik 1857 – 20 qershor 1933) teoriciene, aktiviste dhe mbrojtëse gjermane e të drejtave të grave. Me nismën e saj në vitin 1911 u organizua për herë të parë Dita Ndërkombëtare e Grave.
Lidhjet e mësuesve Lidhja e parë u formua në Gjirokastër me nismën e Avni Rustemit. Më pas, të tilla u ngritën në disa qendra kryesore të vendit dhe kishin shtrirje të kufizuar lokale sipas prefekturave.