Top 10 similar words or synonyms for mongodb

bson    0.828660

cpus    0.821552

simulator    0.813777

mapp    0.812912

superpozim    0.811792

concept    0.810240

adware    0.805223

enabled    0.802053

distribuimin    0.798909

kompresim    0.798873

Top 30 analogous words or synonyms for mongodb

Article Example
MongoDB Disa nga karakteristikat përfshijnë:
MongoDB MongoDB është një databazë e llojit të orientuar-në-dokument. Klasifikohet si databazë NoSQL, MongoDB i shmanget strukturave tradicionale të databazave relacionale të bazuara-në-tabela, në favor të dokumenteve si JSON me skemave dinamike (që MongoDB i quan si formati BSON), duke e bërë më të lehtë dhe më të shpejtë integrimin e të dhënave në lloje të caktuara të aplikacioneve. E lëshuar nën një kombinim të Licencës Publike të Përgjithshme GNU Affero dhe Licensën Apache, MongoDB është software i lirë dhe me burim të hapur.
MongoDB MongoDB është në dispozicion falas nën Licensën të Përgjithshme Publike GNU Affero . "Drivers"-at gjuhësore janë në dispozicion nën një Licencës Apache. Si shtesë, MongoDB Inc. ofron edhe licensa pronësie për MongoDB .
MongoDB Që nga korriku 2015, MongoDB është sitemi për menaxhim të databazave i katërti më i popullarizuar, dhe më sitemi më i popullarizuar i llojit të orientuar në dokumente .
MongoDB U zhvilluar për herë të parë nga kompania softuerike MongoDB Inc në tetor 2007 si komponent i një platforme të planifikuar për të qenë një shërbim, kompania e zhvendosi modelin e zhvillimit në një model "open source" në vitin 2009, me MongoDB që ofron mbështetje komerciale dhe shërbime të tjera . Që atëherë, MongoDB është pranuar si një softuer i prapavijës nga një numër i madh i webfaqeve dhe shërbimeve, duke përfshirë Craigslist, eBay, Foursquare, SourceForge, Viacom, dhe The New York Times. Në vitin 2014, MongoDB ishte sistemi i databazës më i popullarizuar NoSQL .
BSON BSON është një format i shkëmbimit të të dhënave kompjuterike që përdoret kryesisht për ruajtjen e të dhënave dhe format i transferimeve të rrjetit në databazën MongoDB. Është formë binare që përfaqëson struktura të të dhënave të thjeshta dhe vargje (të quajtura objekte ose dokumente në MongoDB). The name "BSON" is based on the term JSON and stands for "Binary JSON".