Top 10 similar words or synonyms for mallkuara

mobilizuara    0.678881

sunduara    0.673979

rothshildëve    0.653037

plaçkitjeve    0.643947

dioqezave    0.631526

zonjave    0.628823

njohjeve    0.627340

kryesuara    0.623028

galicisë    0.620213

romakolindore    0.619020

Top 30 analogous words or synonyms for mallkuara

Article Example
Komuna Malzi "Në Malzi ndeshet edhe besimi i vendeve të mallkuara."
Any Given Sunday Në filmin "Any Given Sunday" (Të dielat e mallkuara) personazhin kryesor prej një trajneri futbolli amerikan e luan Al Pacino.
Vdekja në Egjiptin e Lashtë Egjipti duket se kishte për fat të qe Toka e Premtuar e historianëve. Është vetë klima ajo që ruan gërmadhat e të kaluarës. Prodhimet njerëzore, aq të brishta dhe jetëshkurtëra sa veshjet dhe papiruset, ruhen këtu prej mijëra vjetësh dhe as janë përpirë nga tërbimi i Nilit, as janë shkatërruar nga duart e mallkuara. Këtu gjendet pacënueshmëria e objekteve, të cilët nën një klimë më të lagësht, do të ishin shndërruar prej kohësh në pluhur.
Franc Ferdinandi Franc Ferdinandi ishte Prej grekëve të lashtë në ditët e sotme kanë mbërritur "mallkimet" që shuajnë breza të tërë familjesh. Nëse në mitologji një person ishte i destinuar të pësonte fatkeqësi pa reshtur duke dënuar dhe pasardhësit, për arsye se kishte kryer një sakrilegj, në kohët moderne standardet e "familjeve të mallkuara" ndryshojnë. Koincidencat fatkeqe, sëmundjet gjenetike të trashëguara, mënyrat e këqija të jetesës, etja për pushtet janë "mallkimet" më të njohura të familjeve të njohura që kanë prekur fundin brez pas brezi.
Ndarja e Shqipërisë sipas Strabonit Pretorianët, jo vetëm që guxuan të ngrenë duart e tyre të mallkuara mbi të, por, për më tepër, ata nuk patën turp të shisnin me çmim poshtërues një perandori që shtrihej tejetej, mbi tokë e mbi det. Po aq sa janë të poshtër, aq më pak janë për tu pasur frikë. Këta janë ushtarët e paradës e të ceremonisë. As për nga guximi, as për nga numri, ata nuk krahasohen dot me ju.
Franc Ferdinandi Familja Heminguei bën pjesë në pararojën e familjeve "të mallkuara". Pas vetëvrasjes së babait të tij, Ernest Heminguei zgjodhi të ecte në hapat e tij në moshën 62-vjeçare, duke vrarë veten pasi kishte luftuar gjithë jetën me depresionin. Motra e tij gjithashtu e humbi betejën me depresionin pas kancerit, duke i dhënë fund jetës në mënyrë të parakohshme. As vëllai i tij nuk do të bënte përjashtim nga "mallkimi" i depresionit. Gjithashtu dhe mbesa 35-vjeçare e Hemingueit nuk mundi t'i rezistonte trashëgimisë më të tmerrshme të familjes, depresionit, dhe mori mbidozë ilaçesh. Një mbiemër tjetër i njohur i botës së artit ka bërë vend në listën e familjeve "të mallkuara". Marlon Brando, një prej aktorëve më të famshëm të kinematografisë njihet për jetën e trazuar që ka jetuar dhe për fatkeqësitë që i kanë pllakosur në familje njëra pas tjetrës. Lista vazhdon më tej me familjen famëkeqe të Romanovëve, ku u shuan gjithë pjesëtarët e saj, për të vijuar me shtëpinë e njohur të Hasburgëve, e cila perëndoi pas tetë shekujsh sundimi në Evropë, ajo e Gandit të Indisë e deri tek dinastia Tutankhamun e Egjiptit të Lashtë.
Tafil Buzi Krete, e cila ne atë kohe ishte nen pashallëkun e Mehmet Ali Pashës. Ato vite, Veziri i madh i kërkonte guvernatorit te Selanikut ndonjë informate rreth veprimtarisë se Mehmet Aliut lidhur me Shqipërinë. Ne shtator te po këtij viti, ne një dokument te konsullit rus, drejtuar Rusisë, zoti Duhamel shkruan se "e kërcënova Mehmet Aliun se kishte gisht ne kryengritjen e Shqipërisë dhe se për këtë gjë ai do te kishte pasoja". Ne maj te vitit 1838, Rifat Beu, ambasador ne Austri, dërgonte një letër ku shkruan "Ne një gazete te Londrës, është botuar lajmi se Misirliu (Mehmet Aliu) ka tërhequr disa luftëtare prej brigjeve te Shqipërisë dhe me ane te komisarit qe ndodhet ne Korfuz, është përpjekur te nxisë veprimet e mallkuara te shqiptareve".
Komuna e Zajazit Kaluan ato kohëra të errta; filloi lufta e dytë. Këtë rradhë populli shqiptar i kësaj ane do të duhej të ishte më i pjekur, dhe ai me të madhe tregoi një pjekuri të jashtë - zakonshme. Për fat të keq, po bëhej një propogandë e tmerrshme: luftë antifashiste, antinaziste,ku mandej do të siguroheshin të drejtat etnike - legjitime të popujve të pushtuar: "pritë gomar të bij barë". Kështu lindën parulla, ideologji pa logjkë për të ardhmen mjeruese të popullit tonë. Atë botë, përsëri vegjëlia rroku armët, drejtoi masën, i tregoi rrugën popullit, historinë qindravjeçare të sunduesve sllavë, dhe mos besimi ndaj tyre, se ata ndërrojnë politikë e fjalë si tu dojë interesi i tyre. Prap Zajazi lindi njerëz të peshuar, jo me arsim dhe edukatë por me një përvojë të gjatë e të hidhur. Ngjarjet e shëmtuara të vitit 1913 nuk kishin të harruar; tre bunarët në Zajaz, ende s'ishin tharë nga gjaku i vëllezërve, baballarëve, gjyshërve. Të internuarit gjatë lëvizjeve kacake në Zajaz e gjetkë, ende s'ishin kthyer në vatrat e tyre. Me padyshim ata kishin vdekur në vetminë e tyre nën qiellin hapsinor në Orizar dhe vende të tjera të mallkuara bullgare të Maqedonisë lindore pa u mbuluar ndër varre. Si të mundte që ky popull aq i vujatur të harronte ato kohëra të vrazhda, ato shtrëngata që varruan popullin tok kreshnik. Si mund të hiqeshin nga mendja ato burra që me një guximtari të pashoqe të asgjësojnë komunat serbe, duke shpresuar se një ditë do të hynë nën administratën shqiptare. Ata burra viganë u zhdukën në Osllomej, në Rashtan, në Midincë, në Zajaz etj. Si mund të harrohen ngjarjet e Qafës, Sopit, Breqanit, këta dy të fundit të zhdukur fare nga harta gjeografike. Si mund të shkilet mbi gjakun dhe trupin e Sulltanës legjendare, dhe, sot t'i shtrijmë dorën e pajtimit, serbëve, maqedonasve sllavë, për të luftuar gjermanët apo italianët. Ishte e pamundur!
Albus Dumbledore Në Harry Potter dhe Dhoma e Sekreteve e pyet Harrin nëse ka diçka që dëshiron ti thotë, por Harri I thotë asgjë pas sulmit të Xhastin Fleç-Flençit. Ai dyshon se Tom Ridlli është I përfshirë në sulmet kundër studentëve të tij. Harri e sheh edhe në ditar një Albus Dumbledore më të ri I cili e pyet Tom Ridllin nëse dëshiron të thotë diçka. Ai e pyet se kush është fajtori (jo kush por si?). Në mes të noveles Dumbledore për here të pare pezullohet nga posti I drejtorit dhe përjashtohet nga Hoguarti me nënshkrimin e 12 këshilltarëve të shkollës. Lusius Mallfoi I ka kërcënuar 11 këshilltarët të firmosin përjashtimin e tij me këtë rast sepse s’ka mundur ta kontrolloj gjendjen kur një përbindësh në shkollë është I lire dhe sulmon nxënës. Mirpo këshilltarët sapo e marrin vesh se e bija e Artur Uezlit (Xhini Uezli) është rrëmbyer Brenda dhomës ai kthehet në Hoguart dhe zbulon se Mallfoi I ka kërcënuar këshilltarët që ta përjashtojnë në rast se nuk do të donin ti shihnin familjet e mallkuara. Mallfoi me kthimin e Dumbledore largohet si këshilltar I shkollës. Pas gjithë asaj që ndodh Dumbledore I jep edhe Harrit dhe Ronit Çmimin e Posaçëm për Shërbime ndaj Shkollës. Ai gjithashtu I thotë Harrit se ai mund të flas gjuhën e gjarprit sepse Fluronvdekja natën që I humbi fuqit një pjesë të tyre ia ka transmetuar Harrit dhe prove e qartë ishte e folura e gjarpërishtës mirpo s’ka se përse bëhet merak se nuk ka nevoj të shkoj të Gjarpërblerti sepse janë “zgjedhjet tona dhe askush nuk ka të drejtën ta mohoj një gjë të tillë”. Zgjedhet janë ato që tregojnë se kush jemi ne në të vërtet.
Zajazi Kaluan ato kohëra të errëta ; filloi lufta e dytë. Këtë radhë populli shqiptar i kësaj ane do të duhej të ishte më i pjekur, dhe ai me të madhe tregoi një pjekuri të jashtë - zakonshme. Për fat të keq, po bëhej një propagandë e tmerrshme : luftë antifashiste, antinaziste, ku mandej do të siguroheshin të drejtat etnike - legjitime të popujve të pushtuar : "pritë gomar të bij barë". Kështu lindën parulla, ideologji pa logjikë për të ardhmen mjeruese të popullit tonë. Atë botë, përsëri vegjëlia rroku armët, drejtoi masën, i tregoi rrugën popullit, historinë qindvjeçare të sunduesve sllavë, dhe mos besimi ndaj tyre, se ata ndërrojnë politikë e fjalë si tu dojë interesi i tyre. Prap Zajazi lindi njerëz të peshuar, jo me arsim dhe edukatë por me një përvojë të gjatë e të hidhur. Ngjarjet e shëmtuara të vitit 1913 nuk kishin të harruar ; tre bunarët në Zajaz, ende s'ishin tharë nga gjaku i vëllezërve, baballarëve, gjyshërve. Të internuarit gjatë lëvizjeve kaçake në Zajaz e gjetkë, ende s'ishin kthyer në vatrat e tyre. Me padyshim ata kishin vdekur në vetminë e tyre nën qiellin hapësinor në Orizar dhe vende të tjera të mallkuara bullgare të Maqedonisë lindore pa u mbuluar ndër varre. Si të mundte që ky popull aq i vuajtur të harronte ato kohëra të vrazhda, ato shtrëngata që varruan popullin tok kreshnik. Si mund të hiqeshin nga mendja ato burra që me një guximtari të pashoqe të asgjësojnë komunat serbe, duke shpresuar se një ditë do të hynë nën administratën shqiptare. Ata burra viganë u zhdukën në Osllomej, në Rashtan, në Midincë, në Zajaz etj. Si mund të harrohen ngjarjet e Qafës, Sopit, Breqanit, këta dy të fundit të zhdukur fare nga harta gjeografike. Si mund të shkilet mbi gjakun dhe trupin e Sulltanës legjendare, dhe, sot t'i shtrijmë dorën e pajtimit, serbëve, maqedonasve sllavë, për të luftuar gjermanët apo italianët. Ishte e pamundur !