Top 10 similar words or synonyms for lëvizshmëri

përçueshmëri    0.765809

ekstremisht    0.759594

ndjeshmëri    0.736701

depërtuese    0.728671

erozionin    0.725316

qëndrueshmëri    0.724344

gamën    0.721308

prodhuesja    0.715939

ilaçesh    0.711020

digjitalizimi    0.710284

Top 30 analogous words or synonyms for lëvizshmëri

Article Example
Zbulesa e Gjonit bronzit të keruvëve që simbolizojnë gjithpranishmëri dhe lëvizshmëri
Robotët me gjashtë këmbë - hexapodët demonstron lëvizshmëri horizontale. Një mekanizëm i aplikuar në RiSE përdorë mikro gjemba
Morfina Si loperamide dhe opioids të tjera, akte morfinë në rrjet myenteric në traktin e zorrëve, duke reduktuar lëvizshmëri gut, që shkaktojnë kapsllëk. Efektet gastrointestinale të morfinë kryesisht janë të ndërmjetësuara nga μ-opioid receptor në zorrë. Nga pengon stomakut zbrazjes dhe reduktimin peristaltikės shtytës të, zvogëlon zorrë morfinë norma e tranzitit zorrëve. Reduktimi në tajitje zorrë dhe rrit për thithjen e zorrëve fluide të kontribuojë gjithashtu për efekt constipating. Opioids gjithashtu mund të veprojë në mënyrë indirekte përmes spazma gut gut tonik pas ndalimin e prodhimit oksidit nitrik. [17] Ky veprim u treguar në kafshët kur një shenjë paralajmëruese oksid nitrik, L-Arginine, përmbyset morfinë-i detyruar ndryshimet në lëvizshmëri zorrë. [18]
Pierre-Auguste Renoir Gjatë kësaj periudhe, ai ka krijuar skulptura duke bashkëpunuar me një artist i ri, Richard Guino, i cili ka punuar balta. Renoir përdorur edhe një kanavacë të lëviz, apo roll foto, për të lehtësuar punon pikturë e madhe me lëvizshmëri të kufizuar e tij të përbashkët.
Spondylosis Këshilla:Një mënyrë jetese të shëndetshme, aktivitet i moderuar fizik, lëvizshmëri më të madhe,humbni peshë, sjellje, tendosje shpinë,fjetja në një jastëk që siguron pozitën e kokës dhe qafës në aksin e kolonës kurrizore janë disa nga mënyrat për të parandaluar fillimin e këtyre sëmundjeve.
Kyçet e njeriut Çdoherë që ashti shtyp kyçin, ky lëng derdhet me vrull prej poreve dhe bën që sipërfaqja e kyçit të rrëshqas si në vajë. Kyçi rrethohet nga një cipë indi lidhës që quhet kupë e kyçit. Pjesa e brendshme e kupës së kyçit është e veshur nga cipa e kyçit. Kyçe të ndryshme lejojnë lëvizje të ndryshme. Disa kanë lëvizshmëri të madhe në drejtime të shumta, ndërsa të tjerat lejojnë vetëm lëvizjen përpara dhe mbrapa, si për shembull kyçi i gjurit.
Rrjeti i Universiteteve të Ballkanit Rrjeti i Universiteteve të Ballkanit në formën e saj të sotme, është krijuar pas përfundimit të RSF të Jugosllavisë, me synim themelimin e universiteteve të reja dhe implementimin e Procesit të Bolonjës në Universitetet e Ballkanit. Qëllimi i rrjetit është shkëmbimin i përvojës në fushën e kërkimit dhe edukimit, pranimin e ndërsjellë të certifikatave, nxitja e profesorëve dhe studentëve për më shumë lëvizshmëri në mes të universiteteve dhe përdorimin e programeve të mbështetjes për studentët. Në maj të vitit 2010 u organizua konferenca e universiteteve anëtare të rrjetit nga ana e Universitetit Trakya në Edrene të Turqisë.
Aktini Aktini është një rrumbullakët, gati proteina 42-kDa gjetur në të gjitha qelizat eukariotike (përjashtim të atyre të njohur të spermës nematode) ku mund të jenë të pranishëm në përqendrime të mbi 100 μm. Ajo është gjithashtu një nga proteinat më të shumë-konservuara, të ndryshme nga jo më shumë se 20 % në lloje të ndryshme si alga dhe njerëzve. Aktini është subunit monomeric të dy llojet e filamente në qelizat : microfilaments, një nga tre komponente kryesore të cytoskeleton, dhe filamente hollë, pjesë e aparatit të shtrëngohet në qelizat e muskujve. Kështu, aktini merr pjesë në shumë procese të rëndësishme duke përfshirë tkurrje të muskujve celulare, lëvizshmëri qelizë, ndarja qelizore dhe cytokinesis, fshikëz dhe lëvizjes organelle, qeliza e sinjalizuar, dhe për vendosjen dhe mirëmbajtjen e nyjet qelizore dhe formë qelizë. Shumë nga këto procese janë të ndërmjetësuara nga bashkëveprimi i gjerë dhe i hollësishëm i actin me membranes qelizore.[1] Në vertebrates, tre grupet kryesore të isoforms actin, alfa, beta, gama dhe janë identifikuar. Aktinët alfa janë gjetur në indet e muskujve dhe janë një përbërës kryesor i aparatit shtrëngohet. Aktinët beta dhe gama bashkë-ekzistojnë në shumicën e llojeve të qelizave si komponentë e cytoskeleton, dhe si ndërmjetës i lëvizshmëri qelizave të brendshme.
Robotët me gjashtë këmbë - hexapodët Njëri nga faktorët motivues që jepet për zhvillimin e robotëve hexapod është fakti që ata mund të ngjiten në pengesa shumë më të mëdha se robotët me rrota të madhësisë së ngjashme. Në fakt, përdorimi i rrotave e limiton madhësinë e pengesave që mund të kalohen, deri në gjysmën e diametrit të rrotës së robotit. Në anën tjetër, robotët me këmbë mund të kalojnë pengesa që janë të krahasueshme me madhësinë e këmbës së makinës. Robotët ecës hexapod, gjithashtu kanë përparësinë e një goditje më të vogël me tokën dhe kanë lëvizshmëri më të mirë në ambiente natyrore. Kjo është posaçërisht e rëndësishme në mjedise të rrezikshme si fushat e minuara, ose kur është e rëndësishme të mbahet terreni kryesisht i pa ndryshuar për qëllime shkencore.
Ticiani Skena e zhurmshme tregon Maria-n që ngjitet në qiell, me duart e ngritura lartë dhe fytyrën në ekstazë, mes gjesteve të shumta të ndërlidhura të apostujve të mahnitur dhe në mes të një kurore drite verbuese, lëshuar nga i Përjetshmi që e prsite në qiej. Rasti paraqet një krahasim të mirëfilltë në distancë me arritjet më të përparuara të Rilindjes romane të Michelangelo Buonarroti-t dhe Raffaello-s, që në një moment të parë i la të shastisur venecianët, të paaftë të përvetësonin menjëherë kalimin e beftë përpara të bërë përkundrejt traditës veneciane. Ludovico Dolce shkruante: «piktorët e ngathët dhe vulgu i trashë, që deri atëherë nuk kishin parë tjetër veç objekteve të vdekura dhe të ftohta të Giovanni Bellini-t, të Gentile Bellini-t dhe të Alvise Vivarini-t, etj., të cilat ishin pa lëvizshmëri edhe pa reliev, thonin për tablonë gjëra të këqija». Por me tu ftohur zilia më vonë, nisi të njihej si kryevepër për vlerat e saj, ku bashkoheshin «madhështia dhe tmerrshmëria e Michelangelo-s, kënaqsia dhe hijshmëria e Raffaello-s dhe ngjyrimi natyror». Në pikturë shkriheshin shtresa të ndryshme leximi: teologjike, artistike, celebruese e porositësve, por edhe politike. Virgjëresha tashmë prej kohësh, në fakt, ishte përdorur si simbol i vetë Venecies dhe triumfi i saj në tablo ishte një referim i dukshëm për sukseset e fundit politike.