Top 10 similar words or synonyms for kursiv

keltike    0.712789

peshëngritja    0.702376

skithe    0.701150

koruna    0.694926

sumerët    0.689411

babilonët    0.687309

hebraishtes    0.683478

oppidum    0.682065

dygjuhëshe    0.677118

pashto    0.676548

Top 30 analogous words or synonyms for kursiv

Article Example
Paleografia latine Nga kursiv më vonë romake zhvilluar në gjashtë për 8 Shekull dtile të ndryshme rajonale të shkrimit (të ashtuquajtura "shkrimet Kombëtare ").
Statistikat e FC Barcelona Kjo është lista e të gjithë top golashënuesve në ndeshjet konkurese.Emrat në "kursiv" tregojnë lojtarët të cilët ende luajnë në ekipin e parë. Statistikat janë korrekte në daten 3 dhjetor 2011.
Statistikat e FC Barcelona Më poshtë janë 10-top golashënuesit në të gjithë kompeticionet ndërkombëtare.Emrat që shfaqen në "kursiv" tregojnë lojtarët të cilët ende luajnë në ekipin e parë.Statistikat janë korrekte me datën 18 dhjetor 2011.
Paleografia latine Në antikitet romake ishin fillimisht kryeqytetet germat për librat në përdorim. Shkruani për qeverinë komerciale (private e kontratave, etj) ata kanë përdorur vjetër dhe të rinj Romake kursiv. Doli në kohën post-Christian këto
Kursivi Kursiv term qe perdore gjate redaktimit ne shtypshkronja dhe nenkupton një lloj shkronjash te pjerrta e te holla te ngjajshme me shkronjat e shkrimit. Me perhapjen e kompjuterit ky term adoptohet edhe nga hartuesit e teksteve elektronike po me te njejtin kuptim.
Shkrimi kurziv Shkrimi kurziv (gjerm. "kursiv" apo lat. "cursus") në tipografi, është tip i shkronjave të rrëzura në të djathtë, të cilat në dukje të parë duken sikur të shkruara me dorë, të cilat shërbejnë për të shkruar disa fjalë të caktuara, por nganjëherë edhe për forma të ndryshme stilistike.
Paleografia latine Me germa të vogla njerëzore, bazat për lloje të roman e Printimes. Shkrim bastard i perandori kancelari ishte modeli i frakturë. Si një script Sht jashtë Gjermani, humanist italic si script Latine nga, në Gjermani, për Gotik kursiv në bazë dorëshkrimit gjermanisht.
Fjalori i arkeologjisë Terma, të cilët mendojmë se ende duhet të ruajnë trajtën origjinale, janë vendosur në shkrim kursiv dhe sigurisht pas tyre në kllapa të harkuara është vendosur forma e shkurtuar e gjuhës së prejardhjes së tij si p.sh. labrum (lat.) ; oikos (greq.).