Top 10 similar words or synonyms for kairo

kajro    0.799894

konstantinopojë    0.775178

rijad    0.774026

edirne    0.765536

edrene    0.764296

babajt    0.751670

damask    0.744951

az    0.742174

salltikut    0.732794

djelo    0.726429

Top 30 analogous words or synonyms for kairo

Article Example
Ebu Jusuf [14] Shih: Muhammed-beg el-Hudarij, Tarihu t-teshri’i l-islamijj, Kairo, 1928, fq. 144; Ahmed Emin, Duha’l-islam, vol. II, bot. IX, Kairo, 1979, fq. 198; Muhammed ebu Zehre, ebu Hanife, Kairo, ( - ) , fq.196-197.
Jeton Kelmendi - Dr. Sherif Algayar, Kairo Egjipt
Muhammed Ibn Hasan [5] Ahmed Emin, Duha’l-islam, vëllimi II, botimi IX, Kairo, 1979, fq. 203; Gjithashtu: muhammed ebu Zehre, ebu Hanife, Kairo, 1981, fq. 208.
Hivzi Muharremi 2006,   Ligjeratë për "Tendencat zhvillimore të Arteve vizuale Shqiptare”, Kairo.
Mehmet Aqif Ersoj 7. Hijet: 41 poezi, 1374 vargje, Kairo, 1933.
Kajro Kajro ose Kairo (arabisht القاهرة/ al-Qāhirah) është kryeqyteti i Egjiptit .
Muhamet Çami - Kyçyku Studioi plotë njëmbëdhjetë vjet fenë islame në Kairo, Egjipt, dhe mëtej punoi në fshatin e tij të lindjes si imam.
Kajro Sot, Kairo është qyteti më i populluar afrikan dhe qendër kulturore e botës arabe. Që nga shekulli i 19-të, Kairo është bërë një destinacion turistik dhe njerëzit nga e gjithë bota shkojnë për të parë monumente dhe artifaktet e Egjiptit të lashtë, sidomos piramidat.
Koha Gjuha greke ka dy principe të dukshme: Kronin dhe Kairon. Më herët iu referoheshin numrave, ose kronologjisë, kohës. Në teologji, Kairo është kualitative, si kundërthënie e kuantitatives.
Terrorizmi 6. Goditje në zyrat e Govermentit me të punësuar dhe vizitorë: për së pari herë kundër Britanisë në Kairo më 6 nëntor 1944.