Top 10 similar words or synonyms for interpretohen

shikohen    0.834381

cilësohen    0.829490

kategorizohen    0.822502

mendohen    0.813513

shkruhen    0.807532

trajtoheshin    0.789369

klasifikohen    0.786594

shpjegohen    0.783981

përkufizohen    0.782712

paramendohet    0.780002

Top 30 analogous words or synonyms for interpretohen

Article Example
Vepra 54, Enver Hoxha - Të interpretohen drejt dispozitat ligjore - 28 shkurt
Pablo Casals Këngët e Kazalzit "O vos omnes", të kompozuara në vitin 1932, interpretohen shpesh sot.
ETNOGRAFIA - Tropoje Kënge kreshnikesh - këndohen te shoqëruara me lahute, janë kënge epike luftërash dhe interpretohen me përmallim, dhimbje, krenari etj.
Programim Ashtu, urdhëresat më lartë do të interpretohen në vargje të 0-ve dhe 1-ve (të ashtuquajtura bitë), si për shembull: 0111100111010101.
Formati i mesazheve të sigurta elektronike S/MIME "Multipart/digest" – përdoret kur pjesët e veçanta në trupin e mesazheve interpretohen si mesazhe konform RFC 5322 standardit. Kjo munëson ndërtimin e mesazheve që në vete përmbajnë mesazhe tjera.
Ina Kosturi Në 30 maj 2008 së bashku me pianisten Rudina Ciko realizon Edicionin e Tretë të Maratonës së Muzikës Violinistike, me vepra që interpretohen për herë të parë si: Thoma Nasi, Ç. Zadeja, Copland etj.
Vala sinusoidale Në dy ose tre dimensione hapesinore, ekuacioni përshkruan të njëjtën valë planare shpërhapëse nëse pozicioni "x"dhe numri valor " k" interpretohen si vektorë, dhe produktin i tyre si një produkt skalar.
Metodat e kërkimit Metoda Krahasuese përbëhet prej konstatimit të ngjashmërisë dhe ndryshimeve mes dukurive të ndryshme, psh. të kuptohen dhe të interpretohen më mire shtetet dhe politikat e caktuara të tyre ; shkalla e zhvillimeve ekonomike ; niveli arsimor ; administrimi ; menaxhimi i burimeve etj.
Komunikimi jo gjuhësor Gjestet e duarve shpesh shprehin mirëqenien e personit. Duart e relaksuara shfaqin vetëbesim , ndërsa duart e mbërthyere mund të interpretohen si shenja të stresit apo zemërimit. Nëse një person ndërthur duart e tij / saj, kjo tregon nervozizëm dhe ankth.
Xhihadi Këto vargje mund të interpretohen si thirrje për t'u përpjekur „që t'iu bëhet qëndresë epsheve dhe tundimeve të liga“ Ekzegjeza klasike e kuranit veç, i ka lidhur ato me drejtimin e luftës.