Top 10 similar words or synonyms for imoraliteti

egusquiza    0.872080

atrofia    0.854972

nauze    0.852640

fyerja    0.852376

ciliaris    0.851636

gripin    0.850363

grundlage    0.850232

bouphavanh    0.849992

regalado    0.849817

versucht    0.849491

Top 30 analogous words or synonyms for imoraliteti

Article Example
Zbulesa e Gjonit magji, imoraliteti, dhe vjedhja, të cilat janë vetëm simptomet e idhujtarisë
Kisha c) Rastet e disiplinës: në DhR ato ishin kryesisht për shkak imoraliteti dhe herezie. Në qoftë se ka mësues të rremë në kishë, ai duhet disiplinuar, por s’ka nevojë për hetim i tepruar (2 Kor 2,5).
Fikh-u Veprimet e ndaluara ndëshkohen me anë të dënimeve të parashikuara në kuran (hudud) në botën e këtejme: konsumimi i alkoolit, imoraliteti, shpifja për imoralitet, vjedhja, homoseksualiteti mes meshkujve dhe apostazia ("braktisja e fesë"); kjo e fundit ndëshkohet në radhë të parë nga sunna e profetit Muhamet dhe jo përmes rregullave të kuranit.
Suretu en-Nisaë 4:15. Ato nga gratë tuaja që bëjnë imoralitet (zina), kërkoni që kundër tyre të dëshmojnë katër vetë prej jush (burra); nëse vërtetohet më dëshmitarë (imoraliteti), mbyllni ato në shtëpia derisa t’i marrë vdekja ose derisa All-llahu të përcaktojë ndonjë rrugë për to.
Sheriati Veprimet e ndaluara ndëshkohen në botën e këtejme me anë të dënimeve që parashikohen nga kurani ("hudud" ose "hadd"): konsumimi i alkoolit, imoraliteti, akuzimi i rremë për imoralitet, vjedhja, marrëdhëniet seksuale mes meshkujve dhe apostazia ("ndërrimi i fesë"); kjo e fundit ndëshkohet sidomos nëpërmjet sunna-s së profetit Muhamet dhe jo nëpërmjet përcaktimeve dënuese të kuranit.
…dhe nata u nda në mes Flora, Eliza, Keti, Tamara, 4 shoqe të pandara, por që sistemi komunist i ndan dhe i ballafaqon me vuajtjet më të rënda. Ndjenjat njerëzore ecin paralelisht me ato antinjerëzore, një paradoks i kudogjendur në botën reale: dashuria dhe urrejtja, fisnikëria e imoraliteti, besnikëria dhe pabesia. Tipizimi i personazheve pas leximit të romanit do të gjejë te lexuesi arketipa njerëzorë. Një roman psikologjik, i analizave të thella, i zhbirimit të skutave më të fshehta të ndërgjegjes njerëzore.
Mirëseveni në shtëpinë e marrëzirave Kur fantazia e një shkrimtari, tretet me satirën dhe humorin, lexuesi ka ç'të mësojë dhe argëtohet. Dhjetë novelat dhe tregimet e këtij libri, ju dërgojnë në ambjente krejt origjinale, situta të papërsëritshme e me dialogë interesantë. Personazhe që mendojnë si ju dhe zgjidhin dilemat siç do dëshironit. Të vërteta apo fantazi? Të shkruara me vërtetësi gati dokumentare, krijimet i kanë të dyja. Çdo personazh të këtij libri e njihni, sepse i keni miq, të dashur, shokë dhe të votuar. Kanë ADN-në tuaj, por me vese më shumë se ju. Prandaj janë përfshirë në këtë libër. Ligësia, pangopësia, imoraliteti, pasiguria, injoranca dhe idiotësia, ju kthehet me art, satirë dhe humor. Shikoni katandisjen kur njeriu i thotë lamtumirë vlerave. Ata që ju shkojnë ndërmend, janë personazhet e librit. Nëse nuk i ngjason asnjë, mendoni se autori ka vetëm fantazi të harlisur. Por jo se nuk ka të drejtë. Sepse çdo fjalë apo mendim kundra së keqes, nuk është kurrë më e keqe se e keqja vetë.