Top 10 similar words or synonyms for imitojë

kureshtjen    0.823869

lutesha    0.799369

kapni    0.775510

rrotullojnë    0.775033

ndryshoni    0.774169

rrije    0.773663

vallzoj    0.773427

shpërblejë    0.772447

qiejtë    0.770171

contribute    0.767963

Top 30 analogous words or synonyms for imitojë

Article Example
PAPGALLI PERUS Pas zgjedhjes fëmijën e drejtë, ajo është mbajtur në një kafaz për madhësinë mesatare 50 x 30 x 20 cm tenxheret me ujë, ushqim të rregullt si të përshkruara më sipër, dhe në fund me rërë. Ajo duhet të mbahet e izoluar nga parrots të tjera, e jo për të dëgjuar këngët e tyre, pasi kjo do ta bënte atë të mos imitojë zërin e njeriut.
PAPGALLI PERUS Një cilësi të veçanta që kanë këto zogj të bukur është se disa mostra mund të imitojë zërat e njeriut. Cilësia e fjalëve, por ju mund të shqiptojë perusii është mjaft i dobët dhe nuk mund të krahasohet me mostra të tjera të mëdha të cilat mund të shqiptojë fjalë më qartë. Ushtrimeve që ne do të vazhdojmë këtë, perusii ende mund të mësojnë disa fjalë.
PAPGALLI PERUS Perusii dinamik undulating jemi zogj, sidomos celular dhe shumë e komunikueshme, vazhdimisht emitting tingujt e thirrjeve dhe komunikimit të ndërsjellë, që fiton gjithë dynden një rezonancë dhe një tingëllimë të gjerë dhe të ndryshme, mjedis animand. Shumë zogj të rinj, të mbahen fjalë të veçanta mund të mësohen të imitojë vulën e tyre në tone të veçanta. Kjo është e mundur nga repetitions shpeshta të fjalëve, e theksuar intonacion të qartë dhe të këndshme. Mësoni fjalë është rradhazi parë një rrokje, një fjalë dhe vetëm pastaj pas disa fjalë. Por sigurisht nuk ka ndeshje për fjalët perusii ofrimit me madhësi më të madhe parrots, të cilat janë imituesit më të mirë.
Testi i Turingut Kuptimi i zakonshëm ka atë që qëllimi i testit Turing nuk është veçanërisht përcaktimi se një kompjuter është në gjendje të mashtrojë një hulumtues duke e bërë të besojë se është njëri, por ky test ka të bëjë me atë se a mundet një kompjuter të "imitojë" një njeri.[6] Në këtë version, lojëtari A është një kompjuter dhe lojëtari B një person i çfarëdo gjinie. Roli i hulumtuesit nuk është të tregojë se cili është mashkulli e cili femra, por cili është njeri dhe cili kompjuter.[60] 
Foshnja Zhvillimi social dhe emocional Edhe pse fëmijët e kësaj moshe kuptojnë shumë fjalë, ata nuk mund të mendojnë në mënyrë abstrakte-ata janë të përpiktë, mendimtarë konkret. Nuk janë shumë të ndëgjueshëm, shpesh nuk u përgjigjen urdhërave. E kuptojnë ç'do të thotë “jo”, por nuk mund t'i kontrollojnë impulset e tyre. Karakteristikat e zhvillimit në këtë periudhë përfshijnë: Fëmija juaj është kureshtar, plot me energji dhe kërkon t'i kushtoni vëmendje. Ai është shumë i varur dhe i lidhur, dhe duket sikur frikësohet që mos e braktisni. Kënaqet në lojë me të rriturit, sidomos në lojëra me karakter përsëritës.. Tregon interes për fëmijë më të mëdhenj, por zakonisht luan vetëm. Ende nuk e ka zhvilluar aftësinë t'i ndajë gjërat me të tjerët. I imiton të tjerët-p.sh., shtiret se gjoja bisedon në telefon. Mund të bashkëpunojë rreth veshjes, pasi që do të imitojë dhe të marrë pjesë në këtë. Përmirësohet aftësia të ushqehet vetë. Karakteristikat tjera të zhvillimit janë:
Loja hasaqukash Loja luhet nga së paku 3-4 fëmijë, ku njëri duhet ti mbyllë sytë me dorën e pshetur për ndonjë objekt që simbolizonë guri d.m.th qendren. Pasi që ai që mbyllë sytë fillon të numrojë, zakonisht me 5-she, d.m.th 5, 10, 15, ... 50, të tjeret vrapojnë që të zënë vendet më të përshtatëshme për t'u mshefur. Me mbarimin e numrimit, lojtari i gurit d.m.th ai që i kishte të mbyllur sytë duhet që të gjejë vendstrehimet e të tjerëve dhe pasi që të gjenë dikë lëshonë një bërtim "të pashë ..." dhe nxiton me vrapë për të shkuar tek guri ku duhet ta prekë dhe të imitojë pështymen me zë "ptuh". Gjatë gjithë turnit të gurit, lojtari i gurit duhet të ketë kujdes mos ndonjëri delë nga streha dhe pështynë "ptuh". Nëse lojtari që i mbyllë sytë, d.m.th lojtari i gurit i gjenë ndonjërin dhe ja arrin më shpejtë se ta të pështynë "ptuh" te guri atëherë rradhen për ti mbyllur sytë e ka ai të cilin e ka gjetur të parin.