Top 10 similar words or synonyms for hv

autriche    0.914363

aob    0.913593

ux    0.910099

chalte    0.909351

wv    0.907512

mec    0.906276

hx    0.906208

dds    0.905805

bicolano    0.904641

gy    0.903534

Top 30 analogous words or synonyms for hv

Article Example
Henry Gray Në 1858 Gray boton edicionin të parë të e tij të librit Anatomia e Gray, të cilat mbulohen 750 faqe dhe përmban 363 fotografi. Ai kishte të ardhme të mirë të sigurt me ndihmën e mikut Dr HV Vandyke Carter një piktor të aftë , që më parë kishte qënë një asistent të anatomi në Spitalin e "St. George’s Hospital".
Lumineshenca Atomet apo molekulat e trupit e absorbojnë fotonin e dritës rënëse duke kaluar në gjendje të ekscituar, që do të thotë se elektroni që ka absorbuar kuantin e energjisë rënëse hv do të kalojë nga niveli energjetik themelor E1 në nivelin më të lartë energjetik E2. Pas ndërprerjes së rrezatimit rënës, pas një kohe të caktuar prej 10-8 s, atomet apo molekulat e ekscituara kthehen në gjendje themelor, d.m.th. elektroni zbret nga niveli i lartë energjetik E2 në nivelin energjetik themelor E1, me ç'rast emetohet rrezatimi fluoreshent me energji hv. Ky kuant i rrezatimit fluoreshent mund të ketë çfarëdo drejtimi të përhapjes pavarësisht nga drejtimi i përhapjes së kuantit të rrezatimit rënës. Ky lloj kalimi elektronik quhet emision spontan.