Top 10 similar words or synonyms for hazm

sultonov    0.963485

laxå    0.959109

tuvalut    0.958938

wasmosy    0.957495

anfängen    0.957295

constable    0.957029

älvkarleby    0.956782

lussan    0.956571

églises    0.956346

rahmonov    0.954866

Top 30 analogous words or synonyms for hazm

Article Example
Imam Neveviu Emri i tij i plotë ishte Ebu Zekeria Jahja Ibn Sheref ibn Marri ibn Hasan ibn Hysejn ibn Muhammed ibn Xhuma ibn Hazm En-Nevevi.
Lista e personave islamikë Ibn Arabi - Ibn al-Farid - Ibn Hazm - Ibn Khaldun - Ibn Masarra - Ibn Rushd (Averroes) - Ibn Taimiyya - Ibn Tufail - Ibrahim - Ibrahim ibn Adham - Idries Shah
Ibn el-Nafis Ibn el-Nafis kishte reputacion si dhe ekspert i shquar i shkollës juridike shafi`i. Ai është i famshëm për zbulimin e sistemit të qarkullimit të gjakut dhe gjithashtu ai ishte i pari i cili përshkruajti strukturën e mushkërive, bronkes dhe arteries brerore. Ala-el-Din ebu el-Hasan Ali ibn ebi el-Hazm el-Karshi ibn el-Nafis el-Damashku lindi më 1213 në Damaskë. Edukatën e mori në Kolegjin Mjekësorë (dhe spital) të themeluar nga Nur el-Din Zangi. Ibn el-Nafis studioi mjekësinë pran dijetarit të njohur Muhazzab el-Dinj Abd el-Rrahim. Ai gjithashtu studioi jurisprudencë, letërsi dhe teologji.