Top 10 similar words or synonyms for guyana

botswana    0.939255

taiwan    0.934408

jamaica    0.930793

maldives    0.925880

riau    0.924543

priyanka    0.922394

aloha    0.921445

xhamaika    0.921436

morocco    0.921396

qatar    0.920905

Top 30 analogous words or synonyms for guyana

Article Example
Amerika Jugore Amerika e Jugut është edhe shtëpia e një nga popullsitë më të mëdha të afrikanëve. Ky grup është gjithashtu në mënyrë të konsiderueshme i pranishëm në Guajana, Brazil, Kolumbi, Suriname, French Guiana, dhe Ekuador. Mestizos (të përziera të bardhë dhe indian amerikan) janë grupi më i madh etnik në Paraguaj, Venezuelë, Kolumbi (49%) dhe Ekuador dhe grupi i dytë në Peru. Indianer ne lindje formojnë grupin më të madh etnik në Guyana dhe Suriname. Brazili ndjekur nga Peru ka gjithashtu komuniteteve japoneze, koreane dhe kineze në Amerikën e Jugut.
Tempulli hindu Tempujt hindu janë realizuar në shumë stile, të vendosura në vende të ndryshme, përdorin metoda të ndryshme ndërtimi dhe janë i janë kushtuar hyjnive dhe besimeve të ndryshme vendore, megjithëse të gjithë ndajnë disa ide, simbole dhe tema themelore. Ata gjenden në Azinë e Jugut, veçanërisht në Indi dhe Nepal, në vendet e Azisë jug-lindore si Kamboxhia, Vietnami dhe ishujt e Indonezisë dhe Malajzisë dhe vende si Fixhi, Mauritius, Guyana, Trinidadi dhe Tobagoja, Karaibet, Surinami, Afrika e Jugut, Evropa dhe Amerika Veriore me një komunitet hindu domethënës. Gjendja e tanishme dhe pamja e jashtme e tempujve hindu pasqyron artet, materialet dhe dizajnin siç kanë evoluar përgjatë mijëvjeçarëve; ata pasqyrojnë gjithashtu efektin e konflikteve midis hinduizmit dhe Islamit që nga shekulli i XII.