Top 10 similar words or synonyms for gështenjat

fagus    0.855536

qarr    0.851795

kumbullat    0.849844

gjetherënës    0.839258

vrri    0.838099

rrobulli    0.837741

tërshërë    0.837617

halorë    0.837311

panxhar    0.837000

qeve    0.834460

Top 30 analogous words or synonyms for gështenjat

Article Example
Arbëneshi Kulturat që kultivohen janë duhani dhe gështenjat.
Reçani (Gostivar) Pasuri natyrore i ka gështenjat , që gjinden në vendet e quajtur: RAHE, BREGADICA, SELISHTA dhe PODISHTA
Njësia administrative Tropojë Tropoja ka sipërfaqe mjaftë të madhe të tokave të punueshme, në të cilat kultivohen drithërat, mollët, gështenjat, kumbullat e dëgjuara tropojane, ndërsa në blegtori mbizotërojnë të imtat.
Voltaire - Aq më mirë, - u përgjigj filozofi, - librat e mi janë si gështenjat që sa më shumë të piqen në zjarr aq më të mira bëhen.
Stebleva Vende të tilla si Fusha e Steblevës, Mali i Raduçit, Mali i Draganit, Liqeni i Draganit, Gështenjat e Egra, Lulet tek Fusha e 30-ës, Çajret e thata etj janë perla të natyrës shqiptare.
Kraja Në saje të kushteve natyrore, veprimtari tradicionale e banorëve të Krajës është blegtoria dhe bujqësia. Në veçanti dallohet kultura e duhanit dhe po ashtu edhe gështenjat. Popullsia e vendbanimeve pranë liqenit merret me peshkim.
Guri Madhi Guri Madhi ka qenë aktiv në vendlindjen e tij edhe si aktor. Ka patur rol kryesor në dramën „Nën gështenjat e Pragës“ të Konstantin Michailoëitsch Simonov, tek „Kopraci“ i Molierit, etj.
Rajoni Juglindor Nder kulturat e drunjta dallohen mollët e kumbullat sidomos ne fushëgropën e Korçës, ne gropën e Pogradecit dhe te Kolonjës, ne luginën e Devollit etj. ; qershia dhe arrat ne luginën e Shkumbinit, ne Leskovik etj. ; gështenjat ne rrethinat perëndimore te gropës se Pogradecit ; ureshtat ne zonën e Pogradecit, Librazhdit etj.
Strellca e Epërme Malet e Strellcës si male të njohura për bime dhe më se shumti për ahun dhe gështenjat, njihen me majën interesante Majën e Strellcës që është e pasur edhe me gur strall, në bazë të cilit metal edhe quhet. Maja e Strellcës ose Maja e madhe me 2360 m njihet si maja më e lartë në Kosovë.
Krahina e Lumës Bota bimore në Lumë është mjaft e pasur. Në të bëjnë pjesë: Shkurret me 300–600 m mbi nivelin e detit, dushku dhe gështenjat me 500–900 m mbi nivelin e detit, ahu në lartësinë 900–1500 m, pisha dhe bredhi zhvillohen në lartësinë 1500–1900 m mbi nivelin e detit si dhe kullotat alpine që shtrihen përbri brezin e pishave dhe herë-herë ndërthuren me ta.