Top 10 similar words or synonyms for fusioni

orihime    0.821039

palada    0.820130

adding    0.818037

daiboken    0.817907

clearly    0.817175

traveling    0.816234

looked    0.815143

icigo    0.814403

ginju    0.812865

increased    0.811809

Top 30 analogous words or synonyms for fusioni

Article Example
Goku Rezultatet e Fusionit të Kërcimit ishin përvetësuar nga Goku dhe Vexhita. Sikurse Potara Fusioni edhe ky fusion bën një ilusion përfekt të mendjeve dhe trupave ku krijohen edhe aftësi të reja. Nga ky lloj fusioni krijohet një luftëtar ultimatium akoma i padëgjuar. Gogeta është paraqitur në formë të Super Sajanit dhe të Super Sajan 4. Fatëkeqësisht fusioni tek Gogeta 4 ka bërë që fusioni të mos zgjas 30 minuta por prehet në 15 minuta.
Trunks Gotenks është fusioni i parë dhe i vetëm i Gotenit dhe Tranksit. Këtë fusion ua mësoi Goku kur u kthye nga parajsa. Ky bashkim është shumë i fuqishëm .
The CW The CW Television Network, shpesh emërohet si The CW, është një rrjete televizive amerikane, që hyri më 18 shtator 2006 në shërbim. The CW ka dalur nga fusioni i United Paramount Network (UPN) dhe The WB Television Network (The WB).
Goku Fusioni i krijuar i Gokut dhe Vexhitës me anë të Potara Fusionit ka krijuar Vegetton i cili është dashur të ishte luftëtari më i fortë në Dragon Ball Z. Ai ishte krijuar nga një plan dëshpërues nga Ruy Dai Kaioshin për të ndaluar Magjin Buu. Liria e Gokut dhe strategjia mendore e Vexhitës kanë krijuar që ky luftëtar të jetë pak arrogant mirpo i duhuri për të vrarë Magjin Buu. Vegetto e lufton në shumë mënyra Magjin Buu. Edhe pse fusioni duhet të i shte i qëndrueshëm ata u ndanë përsëri në stomakun e Buu –së.
Fizika bërthamore Në fusionin bërthamor, dy masa bërthamore të ulëta vihen në kontakt njëra me tjetrën, kështu që një forcë e madhe fokusohet aty. Nevojitet një sasi e madhe e energjisë për forcat e mëdha ose forcat bërthamore për ripulsim elektrik ndërmjet bërthamës në mënyrë që të ngjiten; kështu fusioni bërthamor mund të kryhet vetëm në temperatura të larta ose në shtypje të mëdha. Kur ngjiten bërthamat, një sasi e madhe e energjisë çlirohet dhe bërthama e kombinuar merr një nivel më të ulët të energjisë.
Dragon Ball GT I gjuajti një BingBangKamehameha, e cila ishte ndërlidhje e sulmit te Vexhites - Bing Bang Attack dhe sulmit te Gokut - Kamehameha. Ajo e lendon shumë mirpo në çastin që po bëheshin gati t'i jepnin goditjen përfundimtare fusioni mori fund. Duke mos pasur kohë për një fusion të dytë. Omega Shenron i sulmoi. Goku u kthye në fëmijë sërish. Atë e leshuan fuqite. Vexhita ende po i bënte ballë tundimit. Kur Omega Shenron deshi t'i japë fund Vexhites një dritë e quditshme shndriti në qell. Ishte Goku që po ngrihej në ajër me duar lartë drejt qellit. Në qell ishte krijuar një sferë e madhe energjie dhe po shtohej akomae më shumë. Ajo i rriti përmasat dhe u bë tepër e madhe. Fytyra e Shenronit mbeti e ngrirë. Njerëzit në univers e jepnin energjinë e tyre me dëshirë duke krijuar Spirit Bomb-in më të madh në të gjithë Universin.
Dragon Ball Z Goku paraqitet në çdo film të Dragon Ball Z. Në “Zonën e Vdekjes” ai i zbulon fuqitë e fshehta të Gohanit dhe e mund Garlik Jr. Në “ Bota është e Fortë” ai i prish planet e shkencëtarit të çmendur për Pushtimin e Botës. Në filmin “Pema e Fuqisë” ai e mund Sajanin Tulles. Tek “Zotëri Slug” ai e mund namekianin Sllug. Te “Hakmarrja e Kullerit” dhe “Kthimi i Kullerit” ai e pengon dhe e mund vellaun e madh të Frizës. Te “Super Android 13” ai lufton Android 13, te Brulli “Super Sajani Legjendar” ai ndeshet me Super Sajanin legjendar Brullin, në “Boxhek i palidhuri”, “Brulli Ardhja e Dytë” dhe “Bio-Brulli” ai vëzhgon nga Bota e Përtejme ndërsa djemtë e tij luftojnë Boxhek dhe dy herë Brullin, në “Fusioni i Përsëritur” ai edhe Vexhita krijojnë Gogetën për shkatërrimin e përbindshit Janemba. Në fund te “Zemërimi i Dragoit” ai i jep fund përbindëshit Hirudegarn.
Goku Goku paraqitet në çdo film të Dragon Ball Z. Në “Zonën e Vdekjes” ai i zbulon fuqitë e fshehta të Gohanit dhe e mund Garlik Jr. Në “ Bota është e Fortë” ai i prish planet e shkencëtarit të çmendur për Pushtimin e Botës. Në filmin “Pema e Fuqisë” ai e mund Sajanin Tulles. Tek “Zotëri Slug” ai e mund namekianin Sllug. Te “Hakmarrja e Kullerit” dhe “Kthimi i Kullerit” ai e pengon dhe e mund vellaun e madh të Frizës. Te “Super Android 13” ai lufton Android 13, te Brulli “Super Sajani Legjendar” ai ndeshet me Super Sajanin legjendar Brullin, në “Boxhek i palidhuri”, “Brulli Ardhja e Dytë” dhe “Bio-Brulli” ai vëzhgon nga Bota e Përtejme ndërsa djemtë e tij luftojnë Boxhek dhe dy herë Brullin, në “Fusioni i Përsëritur” ai edhe Vexhita krijojnë Gogetën për shkatërrimin e përbindshit Janemba. Në fund te “Zemërimi i Dragoit” ai i jep fund përbindëshit Hirudegarn.
Goku Vegetto është i plotëfuqishëm mbi Buu. Kështu që ai absorbon me të për ti shpëtuar të tjerët. Natyra Mistike e Buu dhe fuqia e Vegetto mbrenda tij bënë që fusioni të ndahej përsëri në Goku dhe Vexhita. Ata luftojnë me mendjen e Buu deri sa Vexhita liron të absorbuarin Buu – në e Mirë dhe me këtë rast bëhet një transformim i pakontrolluar ku krijohet Buu Fëmija ( Forma origjinale e Buu – së). Goku dhe Vexhita ikin prej trupit të Buu dhe një çast më vonë Buu shkatërron Tokën. Goku, Vexhita, Dan Dan dhe Z. Satan teletransportohen dhe shpëtohen për në Planetin Kai nga Kaioshin. Buu përballet me dy Sajanët. Vexhita e pyet Dan Dan nese bën që Toka të rikthehet dhe Fuqia e Gokut dhe ta bëjnë një Super Spirit Bomb. Goku e bind Z.Satan të iu thotë Tokësorëve të iu jepin ca energji për Spirit Bomb. Ata ashtu veprojnë dhe Goku e hedh mbi Buu. Mirpo niveli i lartë i fuqisë së Buu i bënte ballë mirë derisa edhe dëshira e fundit u realizu ku kthehet fuqia e plotë e Gokut. Me shndërrim në Super Sajan ai i jep lamtumirë Buu duke bërë kështu që paqja në Univers të kthehet.
Dragon Ball Z Në ditën e Turnut të Arteve Marciale ai ktheht në tokë që ti shoh të dashurit dhe djalin e tij të ri Goten. Gjatë turneut ai informohet se i keqi Magjistar Babidi i cili ishte një kërcënim i ri dhe i afërt. Tek anija e Babidit ata balla faqësohen me ushtarëe e tij. Ata i mundin deri sa ballafaqohen me vetë majin Buu. Babidi posedon edhe Vexhitën i cili përballet me Gokun përderisa majin Buu pushonte i duhur për sasin masive të energjisë që vinte nga luftimi. Para se të përballnin Buu Vexhita shtiret si i lodhur dhe i jep Gokut goditje të pandjenja. Me tu zgjuar Goku e vlerëson situatën e llahtarshme dhe provon ta mësoj Goten dhe Trunks në Artin e Fusionit përpara se koha e tij në Tokë të mbaroj. Goku e balafaqson Buu dhe transformohet në Super Sajan 3. Energjia e konsumuar e transmisionit e kthen Gokun në Botën e Përtejme. Duke mësuar se Gohani është gjallë dhe duke u ushtruar në Planetin Kai ai teletransportohet atje menjëherë. Pasi që stërvitja merr fund Gohani kthehet të balla faqësohet me Buu mirpo humb sepse ai ka absorbuar Gotenksin dhe Pikolon. Rou Dai Kaioshin e transferon forcën jetës së Gohanit për ta shpëtuar atë dhe për ta ndihnuar Gohanin në betejë. Ai duke dashur ta bëjë fusionin Potara me të birin, Gohani absorbon me Buu. Në atë kohë vie Vexhita dhe këta dy fusionohen duke bërë një Super Luftëtar Vegetto. Vegetto është i plotëfuqishëm mbi Buu. Kështu që ai absorbon me të për ti shpëtuar të tjerët. Natyra Mistike e Buu dhe fuqia e Vegetto mbrenda tij bënë që fusioni të ndahej përsëri në Goku dhe Vexhita. Ata luftojnë me mendjen e Buu deri sa Vexhita liron të absorbuarin Buu – në e Mirë dhe me këtë rast bëhet një transformim i pakontrolluar ku krijohet Buu Fëmija ( Forma origjinale e Buu – së). Goku dhe Vexhita ikin prej trupit të Buu dhe një çast më vonë Buu shkatërron Tokën. Goku, Vexhita, Dan Dan dhe Z. Satan teletransportohen dhe shpëtohen për në Planetin Kai nga Kaioshin. Buu përballet me dy Sajanët. Vexhita e pyet Dan Dan nese bën që Toka të rikthehet dhe Fuqia e Gokut dhe ta bëjnë një Super Spirit Bomb. Goku e bind Z.Satan të iu thotë Tokësorëve të iu jepin ca energji për Spirit Bomb. Ata ashtu veprojnë dhe Goku e hedh mbi Buu. Mirpo niveli i lartë i fuqisë së Buu i bënte ballë mirë derisa edhe dëshira e fundit u realizu ku kthehet fuqia e plotë e Gokut. Me shndërrim në Super Sajan ai i jep lamtumirë Buu duke bërë kështu që paqja në Univers të kthehet.