Top 10 similar words or synonyms for feminist

gladiator    0.838206

talks    0.833800

dolph    0.826704

symphonic    0.824246

istomin    0.822566

victims    0.816368

catwoman    0.815381

rinko    0.814619

screenplay    0.812524

reckless    0.812319

Top 30 analogous words or synonyms for feminist

Article Example
John Stuart Mill John Stuart Mill (20 maj 1806 – 8 maj 1873) filozof, feminist, ekonomist liberal dhe shërbyes civil anglez.
Simone de Beauvoir Simone Lucie Ernestine Marie Bertrand de Beauvoir ( ose ; ; 9 janar të 1908 – 14 prill 1986) ishte një shkrimtare franceze, intelektuale, filozofe ekzistencialiste, aktiviste politike, feministe dhe teoriciente shoqërore. Megjithëse ajo nuk e konsideronte veten një filozofe, ajo kishte një ndikim të rëndësishëm në ekzistencializmin feminist dhe teorinë feministe.
Feminizmi Feminizmi është një gamë e lëvizjeve dhe ideologjive që ndajnë një qëllim të përbashkët: të përcaktojë, krijojë, dhe të arrij barazi politike, ekonomike, kulturore, personale, dhe të drejtat shoqërore për gratë . Kjo përfshin kërkesat për të krijuar mundësive të barabarta për gratë në arsim dhe punësim. Një feminist/feministe mbron ose mbështet të drejtat dhe barazinë e grave.
Teresa Klaramunt Kreus Ajo ishte punonjëse e tekstilit dhe themeloi një grup anarkist në e ndikuar nga Fernando Tarrida de Mármol, i cili mori pjesë në grevë të shtatë javëve të vitit 1883 ku u pretendua që dita e punës të jetë vetëm 10 orë. Në tetor të vitit 1884 ishte njëri nga themeluesit e variantit të seksionit të punëtorëve për kolektivitetin anarkist në Sabadell ("Secció Vària de Treballadores Anarco-col•lectivistes de Sabadell"). Në vitin 1892, me Ángela Lopez de Ayala dhe Amàlia Domingo promovuan shoqërinë e parë feminist spanjolle, "Sociedad Autónoma de Mujeres de Barcelona "(Shoqëria Autonome e Gruasë së Barcelonës).
Feminizmi Charles Fourier, një socialist utopik dhe filozof francez, i njihet merita se ka shpikur fjalën "féminisme" në vitin 1837 . Fjalët "féminisme" ("feminizëm") dhe "féminist" ("feminist") për herë të parë u paraqitën në Francë dhe Hollandë në vitin 1872, Në Britani të Madhe në vitet 1890ta, dhe në Shtetet e Bashkuara në vitin 1910, dhe "Fjalori Anglisht i Oksfordit" e liston vitin 1852 si viti kur për herë të parë u paraqit fjala "feminist" ndërsa vitin 1895 për fjalën "feminizëm" . Varësisht nga momenti historik, kultura dhe vendi, feministet në mbarë botën kanë pasur shkaqe dhe qëllime të ndryshme. Shumica e historianëve feministë nga perëndimi pohojnë se të gjitha lëvizjet që punojnë për të marrë të drejtat e grave duhet të konsiderohen si lëvizje feministe, edhe kur ata nuk kanë zbatuar (ose nuk zbatojnë) rregullat e tyre . Historianë të tjerë pohojnë se termi duhet të jetë i kufizuar në lëvizjen feministe moderne dhe lëvizjeve paraardhëse të saj. Këto historianët përdorin etiketën "protofeministë" për të përshkruar lëvizjet e mëhershme .
Rebecca Walker Walker u shfaq fillimisht si një feministe e shquar në moshën 22 vjeçare, kur ajo shkroi një artikull për revistën Ms. "Të bëhej vala e tretë". Në artikullin e saj, Walker kritikon konfirmimin e Gjykatës së Lartë të Drejtësisë, Clarence Thomas, pasi u akuzua se kishte ngacmuar seksualisht Anita Hill, një avokate që mbikëqyri gjatë kohës së tij në Departamentin e Arsimit dhe EEOC. Walker përcakton "feminizmin e valës së tretë" në fund të artikullit duke thënë: "Të jesh feminist është integrimi i një ideologjie të barazisë dhe fuqizimit të femrës në fibrën e jetës. Është për të kërkuar qartësi personale në mes të shkatërrimit sistematik, për t'u bashkuar me motrën me gratë kur shpesh jemi të ndarë, për të kuptuar strukturat e pushtetit me qëllim të sfidimin e tyre."
Historia e arteve pamore Arti konceptual (1965-1980): pas zhveshjes materike të minimalizmit, arti konceptual hoqi dorë nga nënshtresa materiale për tu përqendruar te procesi mendor i krijimit artistik, duke pohuar se arti është te një ide dhe jo te objekti. Përfshin prirje të ndryshme: arti konceptual gjuhësor, më purist se konceptualiteti, i përqendruar te lidhja art-gjuhë (Joseph Kosuth); arti i varfër, i përqëndruar te instalacionet, përgjithësish me materiale fragmentare (Mario Merz, Jannis Kounellis); body-art-i, me trupin njerëzor si mbështetje (Gilbert and George, Dennis Oppenheim); land-art-i, që përdor natyrën si mbështetje, me një komponente të fortë fluturake (Christo, Walter de Maria, Robert Smithson, Richard Serra); bio-art-i, që përdor teknikat biologjike (Joe Davis, Estéfano Viu) etj. Gjithashtu mund të renditen në këtë rrymë gjini të ndryshme çështjeve shoqërore si arti feminist (Jenny Holzer, Barbara Kruger, Cindy Sherman, Judy Chicago) dhe arti homoerotik (Paul Cadmus, Robert Mapplethorpe, Deborah Cherena).
Riccardo Scamarcio Me që qëndrimi i "djalë i keq", i cili e gjen veten shumë të shqetësuar dhe feminist, duke interpretuar Tani ose Never (2003) nga Lucio Pellegrini, Luca Lucini është zgjedhur për rolin që aktori do të angazhohen për një kult të të rinjve : nëntëmbëdhjetë vjeçar thug blockbuster Hapi romantike Tre hapa Mbi Heaven (2004), së bashku me Katy Louise Saunders. Këtë rol, joshëse dhe të dhunshme në të njëjtën kohë, ngadalë shkatërruar larg në emër të dashurisë së parë, përtej konflikteve sociale dhe vuajtjet e familjes, jo vetëm të mbledhur një sukses të jashtëzakonshëm, por konfirmon atë si një nga aktorët më premtuese të gjeneratës së tij, u dha Globin e Artë për debutimin më të mirë aktorin.
One Piece Roronoa Zoro dhe sëbashku, ato nisen për të gjetur One Piece. Pas pak ata takojnë Namin, një navigatore dhe hajdute; Usopp, një snajper dhe gënjeshtar; dhe Sanjin, një kuzhinier feminist; dhe luftojnë me Kllounin Buggy, Kapitenin Kuro dhe Don Krieg. Më vonë, Luffy takon Arlongun, një njeri-peshk dhe pjesëtar i mëparshëm i Piratëve të Diellit, i cili mendon se njerëzit-peshq janë superiorë ndaj njerëzve. Pasi Luffy mund Arlongun, Nami bashkohet me ekuipazhin e Luffyt dhe Marina vendos një çmim për kokën e Luffyt. Pasi mbërrijnë në Grand Line, grupi takon Nefeltari Vivin, një princeshë që do të shpëtojë vendin e saj, Mbretërinë Alabasta, nga krimi i sindikatës Baroque Works. Ato më vonë marrin me vete edhe doktorin dhe drerin verior antropomorf Tony Tony Chopper.
Amantes de luna llena Përtej qytetit, legjendës ku një njeri "vë në zjarr" një grua. Ata thonë se sytë e tij më e fortë mund të thyej grua ; se fjalët e tij janë qiellor muzikë ; se ai është një master në eksplorimin e trupit femëror. Disa kanë edhe krahasuar atë me karakter mitik Don Juan. Ai është Simon Luna, më të famshëm guide turistike në Karaibe, i specializuar në marrjen e pushuesve në Venezuelë me vende ekzotike. Një tjetër detaj edhe e bën këtë legjendë shumë shqetësuese : lover më e mirë në qytet nuk ka qenë kurrë pushtuar nga ndonjë grua. Kjo do të thotë se deri në ardhjen e Camila Rigores. Një grua e pabesueshme bukurisë dhe mbytës personalitet, ajo është e bija e Leon Rigores, pronar i hotelit më të madh në kryeqytet. Camila Rigores kthehet në Venezuelë me misionin e saj të menaxhimit të të atit të hotelit dhe reactivating e industria e turizmit në të gjithë vendin. Por ndodh një tragjedi të paparashikuara : Isabel Rigores, motra e saj e vogël, kryen vetëvrasje për shkak të një hakmarrje dashurie. Camila vendos të marrë hak për motrën e saj të papritura dhe vetëvrasëse dhe kërkon njeriu përgjegjës për vdekjen e saj. Ky njeri është asnjë tjetër përveç Simon Luna. Camila Rigores punon një master plan. Feminist i madh duhet të jetë e tërhequr me shijshme "karremit" te saj, dhe atë më të mirë se ajo vetë e bën shume mire.