Top 10 similar words or synonyms for dhëndrrit

nipat    0.778795

llambro    0.778215

neoptolemi    0.774072

hatixhes    0.765017

markun    0.764391

xhaxhait    0.760772

selimit    0.755172

antonin    0.754404

artanit    0.754095

sokolin    0.753667

Top 30 analogous words or synonyms for dhëndrrit

Article Example
Arkitektura e Lucknowt Kjo strukturë shërben si një mauzoleum për katër varre, të djalit, vajzës dhe dhëndrrit të mbretit Mohammed Ali Shah dhe një për gruan.
Chota Imambara Kjo strukturë shërben si një mauzoleum për katër varre, të djalit, vajzës dhe dhëndrrit të mbretit Mohammed Ali Shah dhe një për gruan.
Imambarat e Lucknowt Kjo strukturë shërben si një mauzoleum për katër varre, të djalit, vajzës dhe dhëndrrit të mbretit Mohammed Ali Shah dhe një për gruan.
Dollogozhda Me ndryshimin e kohrave ndryshuan dhe menyrat e organizimit të dasmave në Dollogozhdë. Por ritet dhe ceremonit e lartëpermendura origjinale janë të ruajtura edhe sot. Në ditët e sotme lodrat dhe pizgat merren vetëm deri në momentin e ardhjes së nuses në shtëpin e dhëndrrit, ndërsa prej momentit të ardhjes së nuses në shtëpin e dhëndrrit fillon ahengu me orkestrinë dhe këngetar të shquar. Në ditët e sotme dasmat organizohen edhe në restorante.
Dollogozhda Kur kthehen bojalitë në shtëpin e dhëndrrit fillon shtypja e grurit dhe fillonin njerëzit e afërt të përgatisin drekën dhe më pas pergatitjen për marrjen e nuses dhe pergatitje të ndryshme që do të ceken me vonë...
Mjekët e Familjës Jashari Pas zhvillimeve të ’90 dhe ’91, djemtë e Bacës Shaban më nuk mund të qëndronin dhe lëviznin lirshëm ata herë pas here qëndronin tek miqt e familjarët që kishin. Ndërsa në kohën që filluan kontaktet me "mjekët e vet" ishin vendosur përkohësishtë në familjën e dhëndrrit të tyre Man Veliqi në Polac të Skenderajt. Gjatë kësaj kohe Familja Jashari në Prekaz dhe vet komandanti Adem Jashari kishin nevojë për mjekë, kështu që Hamëz Jashari kishte një shok të fëmirisë – Dr.Shaqir Demirin, nga Syrigana e Skenderajt e që jetonte e punonte në Mitrovicë, tek të i cili kishte besim të madhë. Kontaktet me të i zhvilloi nëpërmes dhëndrrit Manit, duke thirrë Dr.Shaqën sipas nevojës.
Dollogozhda Rregullisht pas qerres shkonte një krushk i hypur në kal i cili quhej "pas qerres". Kur nusja arrinte në shtëpin e dhëndrrit kryhej ceremonia me ibrikun, oxhakun, maxhen dhe bukën. Kur nusja hynte ne ajat dhëndrri i hidhte sheqerka në fytyre. Më në fund nusja nxirrej para krushkave.
Dollogozhda Dasma fillon me çuarjen e bojës. Bojali caktoheshin 3 vetë nga më të afërmit e familjes së dhëndrrit, të cilët ne tre kuaj e me pase me qerre kali apo arab dhe tani me veture, shkonin ose shkojnë te shtepia e nuses me një arkë, ku e çonin bojën dhe dhuratat tjera për nusen dhe të afërmit e tjerë të familjes së saj.
Dasma (roman) Tregohet për zhvillimin e një dasme në një qytet të ardhshëm. Në këtë dasëm marrin pjesë shumë të afërm të dhëndri ku gjat kësaj dasme ka emocione të shumta nga ana e nuses, se ajo frigohet se mos babi i saj ose ish i fejuri i saj do të bënin ndonjë të keqe asaj ose dhëndrrit të tanishëm.
Dollogozhda Ditën e dasmës vinë edhe lodrat(daullet)dhe pizgat. Luhej valle rruhej dhëndrri dhe atëherë nisen krushqit për marrjen e nuses. Edhe te shtëpia e nuses luhej valle por këtu përparsi kishin burrat nga ana e nuses dhe pas një ore e merrshin nusen me këngë dhe niseshin krushqit për në shtëpin e dhëndrrit. Nusja hynte në qerre e fundit. E afronin njerëzit e afërt të shtëpisë së saj.