Top 10 similar words or synonyms for consulting

societe    0.753589

fellow    0.746463

credit    0.741857

phare    0.738341

bloomberg    0.736900

skills    0.732218

committee    0.730837

observatory    0.730717

corp    0.726447

fellowship    0.725041

Top 30 analogous words or synonyms for consulting

Article Example
Mirko Cvetkoviqi Në periudhën 1998-2001 ai ishte punësuar si këshilltar për çështjet ekonomike në Institutin e Minierave, dhe në 2005 ai u bë Special Këshilltar në CEO Intercom Consulting.
Ruzhdi Pllana 1. WHO, UNDP, Consulting engineers “Hydroprojekt”, Pragua, Czechoslovakia, (Prishtinë, 1974-1976 ) : Comunity Wotter Supply, Waste disposol and pollution control SAP Kosova, konsulent për çështje të klimës dhe hidrologjisë.
Ginni Rometty Pas diplomimit në vitin 1979, Rometty shkoi për të punuar për General Motors Institute; në vitin 1981, ajo u bashkua me IBM-në si një inxhiniere sistemesh në zyrën e tyre në Detroit. Ajo u bashkua me grupin Consulting të IBM-së në vitin 1991. Në vitin 2002, ajo "përkrahu blerjen e firmës së madhe konsulente biznesi, PricewaterhouseCoopers Consulting, për 3.5 miliardë dollarë". Rometty u bë zëvendëspresidente dhe ekzekutive e grupit për shitje, marketing dhe strategji në vitin 2009 dhe është "kredituar me strategjinë e rritjes së IBM-së duke e çuar kompaninë në bizneset e cloud-computing dhe analytics." Ajo gjithashtu ishte në krye të përgatitjes të kompjuterit Watson, kompjutera për lojëra, për përdorim komercial.
Gjeneva Gjeneva është vendi i dytë finaciar i shtetit pas Zyrihut. Konsiderohet si qyteti më i rëndesishëm në botë në aspektn e menaxhimit ndërkombëtar të pasurisë private dhe rradhitet ne vendin e parë në botë per tregtinë e naftës para Londrës. Duke marr parasysh në të njëjtën kohë rolin politik dhe ekonomik, është pjesë e « qyteteve botërore ». Sipas një studimi të vitit 2011 i bërë nga "Mercer Consulting", Gjeneva është një nga metropolet që ofron cilësinë më të mirë të jetës në botë.
Montevideo Montevideo (shqiptim spanjisht: [monteβiðeo]) është qyteti më i madh, kryeqytetit, dhe porti kryesor i Uruguaj. zgjidhje është themeluar në vitin 1726 nga Bruno Zabala Mauricio de, si një lëvizje strategjike mes një mosmarrëveshje spanjisht-portugalisht mbi rajonin e Platine, dhe si një kundërshtim me kolonin portugeze të Colonia del Sacramento. Sipas regjistrimit të vitit 2004, Montevideo ka një popullsi prej 1.325.968 (rreth gjysma e popullsisë Uruguaj-së). [8] Ajo ka një sipërfaqe prej 530 kilometra katrorë (200 sq mi) dhe shtrihet 20 kilometra (12 mi) nga perëndimi në lindje. jugor kapitalit qytet kozmopolit në Amerikë dhe të tretë më jugore në botë, ajo është e vendosur në bregdetin jugor të vendit, në bregun verilindor të Río de la Plata (edhe River Plate). Qyteti ishte nën sundimin e shkurtër britanike në 1807 dhe ishte i përfshirë në betejën e parë e madhe detare në Luftën e Dytë Botërore: Beteja e River Plate. Ajo është gjithashtu vendi ku u nënshkrua konventa Montevideo, në 1933, nga kombet e nëntëmbëdhjetë të Amerikës. Qyteti priti gjitha 1 FIFA World Cup ndeshjet në 1930. Montevideo ka një trashëgimi të pasur arkitekturale dhe kulturore, duke përfshirë edhe të fundit tango dhe candombe. Sipas Mercer Consulting Burimeve Njerëzore, në 2007 Montevideo ofruar cilësi më të lartë të jetës në Amerikën Latine.
Mitt Romney Ngritur në Bloomfield Hills, Michigan, nga prindërit e tij Lenore dhe George W. Romney, Mitt Romney dhe kaloi dy vjet e gjysmë në France si Mormone misionar filluar në vitin 1966. Ai u martua me Ann Davies në vitin 1969, me të cilët ai ka pasur pesë fëmijë. Nga 1971, Romney kishte marrë pjesë në fushatat politike të të dy prindërit e tij. Në atë vit, ai fitoi një Bachelor i Arteve në Brigam Jang dhe në vitin 1975, një të përbashkët Juris Doctor dhe Master i Administrimit të Biznesit në Harvardit. Romney pastaj hyri në Management Consulting industrisë dhe në vitin 1977 ai siguroi një pozicion në Bain & Company. Më vonë e saj duke shërbyer si shefi ekzekutiv, ai ndihmoi të çojë kompaninë nga kriza financiare <- kjo është mbështetur nga materiale të hollësishme dhe të burimeve në trupin e shkrimit ->. Në vitin 1984, ai cofounded dhe udhëhoqi kompaninë e spin-off Bain Capital, një shumë fitimprurës kapitali privat Firma e investimeve që u bë një nga më e madhe e lloji i saj në vend <- kjo është mbështetur nga materiale të hollësishme dhe të burimeve në trupin e shkrimit ->. Me vlerë të konsiderueshme tij neto, vlerësohet në vitin 2012 në $ 190-250.000.000, ndihmuan në financimin e fushatave mëparshme e tij politike <-.! Kjo është mbështetur nga materiale të hollësishme dhe të burimeve në trupin e shkrimit, i cili thotë se ai nuk është vetë-financim në vitin 2012 - ->