Top 10 similar words or synonyms for confederation

beijing    0.872938

warsaw    0.863214

hoima    0.861812

slovakia    0.859744

oceania    0.852610

finland    0.850757

hungary    0.849399

soccer    0.846038

sports    0.845419

norwegian    0.844838

Top 30 analogous words or synonyms for confederation

Article Example
Stefan frederikson Employer: Swedish Sports Confederation
Konfederata futbollistike e Azisë AFC është shkurtesa për Asian Football Confederation e shoqatës futbollistike të Azisë.
Konfederata futbollistike e Oqeanisë OFC është shkurtesa për Oceania Football Confederation e shoqatës futbollistike të Oqeanisë.
Bilardo Konfederata Botërore e Sporteve të Bilardos (WCBS, World Confederation of Billiards Sports) është organizatë ndërkombëtare, ombrellë që përfshin sportet kryesore që luhen me stekë (llojet e billarid), duke përfshirë Carom bilardet, Pool bilardet të varieteteve të ndryshme dhe snookerin. Konfederata relativisht është e re, pasi që është themeluar në vitin 1992. Selinë e saj aktuale e ka në Sint-Martens-Latem, Belgjikë. Pascal Guillaume është presidenti aktual. Në të janë të anëtarësuara 148 federata. Ajo, nga an tjetër është e lidhur me shumë organizata ndërkombëtare sportive të tilla si Komiteti Olimpik Ndërkombëtar (IOC), International World Games Association (IWGA). Gjithë aktivitete e saj janë në perputhje me Kartën Olimpike.
Oliver Cromwell Pas ekzekutimit te mbretit tiranik [[Charles I]] Oliver Cromwell se bashku me deputet e parlamentit shpallen Commonwealth of England apo Republika e Anglisë kjo republike ishte ishte shume e pa qendrueshme dhe nuk kishte nen kontroll [[Skocia|Skocinë]] ndersa në Irland situata ishte shume e komplikuar dhe ishte ne nje prag te kryengritjes ku me vone kjo kryengritje u realizua dhe Oliver Cromwell u detyra te ndermarre fushata ushtaraka per ta shtypur kryengritjen e Irlandezëve gjate ksaj periudhe ne vitin 1649 Anglia u shpall Commonwealth i Lirë po ashtu kjo periudhe karakterizohet edhe me perpjeken e Oliver per ti bashkuar parlamentaristet pasi ishin perqar keta qe ishin ndare nga Oliver Cromwell quheshin Leveler ishin te pa kenaqur me Oliver Cromwell sepse sipas tyre ai nuk jau dha te drejtat e tyre qe ju takonin por nje prej Levelerve qe ishte nje St Johni i cili ishte nje komandant i shquar ushtrie u bind ti bashkohej Parlamentit anglez por nuk u pajtua plotesisht me Oliverin por nderkohe Monarkistët (Rojalistet) ishin rigrupuar ne [[Irlanda|Irlandë]] dhe planifikonin ta rrezonin Oliver Cromwell-in dhe Parlamentaret nga pushteti dhe ne vitin 1650 Oliver Cromwell pregaditi ushtrine kunder tyre,Ushtria e Monarkisteve dhe e Mbretit ne ekzil [[Charles II]] vellau i [[Charles I]] kishin lidhur nje Aleance me [[Irish Catholic Confederation]] nje grup qe kerkonte pavarsine nga Parlamentaret e Anglis dhe kerkonin krijmin e nje mbreterie apo konferderate ku ata do te fitoni pavarsi te gjere ose si nje lloj autonomie politke te gjere ky grup u be shume i rrezikshem klanet e tyre ishin ne rritje e siper dhe çdo dite po rigrupoheshin per kete Oliver Cromwell u detyrua ta organizoi ushtrine e rimodeluar per te arritur qe ti shtypte Irlandezet dhe rojalistet, Gjate kesaj periudhe te kohes Oliver Cromwell ishte perballur me disa komplote te organizuar nga levizjet e Levelerve te cilet derzertuan nga ushtria e Oliver Cromwellit por keto komplote kundra Commonwealth nuk pate sukses dhe shume dezertorë u kapen nga ushtria e Oliver Cromwell dhe shumica prej tyre u denuan me vdekje per tradheti dhe u denuan me vdekje, Keto kryengritje ndodhen pasi ne Debatin e organizuar [[Putney]] dy grupet e parlamentreve deshtuan te realizonin nje kompromis per nje kushtetute dhe keshtu lind mos marveshje mes Oliver Cromwell dhe Levlerve dhe disa grupeve feudale sepse ata nuk perfituan asgje per veç shpalljes Republike (Commonwealth pas ekzukutimit te mbretit