Top 10 similar words or synonyms for centralin

hidroliza    0.720056

digjestiv    0.715848

ndërprerësit    0.714304

gjeneratori    0.714161

dipolit    0.713248

rëntgen    0.707667

oshilatori    0.707335

avujve    0.706434

sumbull    0.706296

kolektorit    0.705061

Top 30 analogous words or synonyms for centralin

Article Example
Transformatorët Kjo lojë e transformatorit bën zmadhimin apo zvogëlimin e tensionit sipas nevojës. Ato instalohen nga centrali deri tek shpenzuesit. Në Kosove gjeneratori i vendosur në centralin elektrik prodhon një energji elektrike me tension maksimal 35 KV, menjëherë në dalje te centralin instalohet një transformator i cili tensionin e fituar prej 35 KV e shndërron apo e zmadhon deri në 400 KV.
Centralet bërthamore Ky reaktor në figurë paraqet centralin bërthamor me reaktor me ujë në shtypje të lartë. Ky reaktor ka dy unaza të ujit: unaza primare (radioaktive) e ujit dhe unaza sekondare (avull) e ujit.
Siemens Në vitin 1899 Siemensi ndërtoi centralin elektrik në Beijing dhe me anë të tij bëri furnizimin e sistemit të tramvajeve, të parin në Kinë. Ky central furnizoi gjithashtu edhe disa lagje si dhe sistemin e tramvajeve. Shpejtësia e tramvajit arrinte vlerën deri në 20 km\h e që ishte gjithashtu edhe një ndër sistemet më të shpejta në botë .
Pas gjurmëve Periudha e pas luftës. Fëmijët vërejnë një banor të ri xha Lipen në lagjen ku jetojnë. Sapo ai vendoset në këtë lagje një tjetër person endet andej duke shitur plaçka të vjetra. Gjatë pushtimit plaçkaxhiu ka asistuar në arrestimin e xhaxhait të Luanit. Luani dhe fëmijët e tjerë zbulojnë se të dy burrat po përpiqen të hedhin në erë centralin elektrik të qytetit. Fëmijët lajmërojnë organet e sigurimit të shtetit.
Doris Lessing E lindur si Doris Mej Tejlor më 1919 në Iran, ku babi i saj punonte si zyrtar bankar. Fëmijërinë dhe rininë i kaloi në Rodezinë Jugore, në teritoin e sotëm të Zimbabvesë. Familja u shpërngul atje për tu bërë pronare e plantazheve të misrit, për çka u tregua si një potez jo i suksesshëm i biznesit. Vijoi në shkollën katolike në Solzberi. Më vonë punoi si motër medicinale dhe si punëtore në centralin telefonik. Shkonë në Angli më 1949 dhe atje e shkrou romanin e parë „Bari këndon“ ("The Grass Is Singing"). Romani më i njohur i saj është, ai nga viti 1962. „Notesi i Artë“ ("The Golden Notebook").
Ukraina Burimet e rëndësishme natyrore në Ukrainë përfshijnë mineralin e hekurit, qymyrguri, mangan, gaz natyror, naftë, kripë, squfur, grafit, titan, magnez, kaolinë, nikel, merkur, drurë dhe një sasi të madhe të tokës së punueshme. Pavarësisht nga kjo, vendi përballet me një numër të çështjeve kryesore mjedisore si furnizimin joadekuate me ujë të pijshëm, ndotja e ajrit dhe ujit dhe shpyllëzimi, si dhe ndotje rrezatimi në veri-lindje nga aksidenti i vitit 1986 në Centralin Bërthamor të Çernobilit. Riciklimi i mbeturinave toksike shtëpiake është ende në hapat e para në Ukrainë.
Llojet e perfitimit të energjisë elektrike Ky reaktor në figurë paraqet centralin bërthamor me reaktor me ujë në shtypje të lartë. Ky reaktor ka dy unaza të ujit: unaza primare (radioaktive) e ujit dhe unaza sekondare (avull) e ujit. Ky system me dy unaza ndan fluidin ftohës të reaktorit nga unaza e avullit. Në brendi të reaktorit sistemi ftohës është i vendosur në një konstrukcion betony të pa ndërpreshëm i konstruktuar që të pengoj lëshimin e radioaktivitetit në mjedis. Pompa ftohëse bënë qarkullimin e ujit në unazën primare nëpër reaktor dhe gjenerator të avujve, këmbyes të nxehtësisë. Reaktori ngrohë ujin e ftohët të sistemit primare.