Top 10 similar words or synonyms for busullat

depozitimin    0.629484

hirit    0.599659

faringu    0.593036

akset    0.586945

sanë    0.582887

mbirë    0.581782

pompa    0.579139

armaturën    0.576866

fikut    0.575823

petat    0.575527

Top 30 analogous words or synonyms for busullat

Article Example
Magneti Që nga shek. XII-XIII pas Krishtit busullat magnetike kishin filluar të përdoreshin në lundrim në Kine, Europë e gjithëkund.
Magneti Një nga përdorimet e para të magnetit ishte krijimi i busullave magnetike. Copa magnetiti të varura pezull në ajër do të bëheshin busullat e para magnetike.
One Piece Moti dhe rrjedhat në detin e hapur në Grand Line janë jazhtëzakonisht të paparashikueshme, ndërsa në afërsi të ishujve, klima është më e qëndrueshme. Ajo që e bën edhe më të vështirë të orientohesh është fakti se busullat e zakonshme nuk funksionojnë atje. Një busull e veçantë e quajtur Log Pose duhet të përdoret.
Forca Ku formula_40 është madhësia e ngarkesës hipotetike aktuale dhe formula_41 është gjatësia e telit hipotetik nëpër të cilën rrjedh korrenti. Fusha magnetike ushtron një forcë në të gjithë magnetet duke përfshirë, për shembull, ato të përdorura tek busullat. Fakti që fusha magnetike e Tokës është në një linjë të ngushtë me orientimin e boshtit të Tokës shkakton magnetin e busullës të orientohet për shkak të forcës magnetike që tërheq gjilpërën.