Top 10 similar words or synonyms for alemannic

bullgarisht    0.675247

kroatisht    0.670735

serbishtja    0.664118

folëse    0.649444

maqedonisht    0.642064

katalanisht    0.641982

polonisht    0.639453

rusisht    0.632619

ortodoksi    0.631270

valais    0.628692

Top 30 analogous words or synonyms for alemannic

Article Example
Kantoni Fribourg Dy të tretat e popullatës flasin frëngjisht , dhe një e treta flet dialekte Alemannic e gjermane . Zonat frëngjisht - folëse janë në jug të kantonit , ndërsa zonat Alemannic - folëse janë në jug . Ka një numër të qyteteve dygjuhësh , një fakt që ka tërhequr disa biznese , të tilla si telesales . Popullsia e kantonit ( më 31 dhjetor 2011) është 291,395 . Që nga viti 2007 , popullsia përfshirë 43,838 të huaj , ose rreth 16.65% të popullsisë së përgjithshme .
Kultura e Austrisë Nxënësit në Austri janë mësuar të lexojnë dhe shkruajnë në Standarde gjermane (Standarddeutsch, Hochdeutsch), e cila është gjuha e biznesit dhe qeverisjes në Austri. Gjermanishtja Austriake që flitet në shtëpi dhe në lokale të tregtisë do të jetë njëra nga një sërë dialektesh të rajonit të Gjermanisë së Sipërme (ose Austro-Bavarez ose dialekti Alemannic).
Kultura e Austrisë Ndërsa format e forta të dialekteve të ndryshme nuk janë normalisht të kuptueshme për folësit e tjerë gjerman lokal të tillë si Gjermanët apo Zviceranët, nuk ka pothuajse asnjë pengesë komunikimi midis dialekteve të Austro-Bavarisë në Austri dhe atyre në Bavaria, Gjermani. Dialektet qendrore Austro-Bavareze janë më të kuptueshme për folësit e Gjermanishtes Standarde se dialektet Jugore Austro-Bavareze të Tirol-it. Vjenez, dialekti Austro-Bavarez i Vjenës, është më së shpeshti i përdorur në Gjermani për imitimin e banorëve tipik të Austrisë. Njerëzit e Graz-it, kryeqyteti i Styria, ende flasin një dialekt që nuk është shumë Styrian dhe më lehtë i kuptueshëm nga njerëzit e pjesëve të tjera të Austrisë se dialektet e tjera Styriane si p.sh. nga Styria perëndimore. Si për Austrinë Perëndimore, dialekti i shtetit të Vorarlberg si dhe e një pjese të vogël të Tirolit Të Veriut ka gjuhësisht dhe për nga kultura më të përbashkëta me Zvicrën gjermanofolëse dhe Baden-Württemberg ose Suabia në Jugperëndim të Gjermanisë ashtu siç është një dialekt Alemannic si gjermanët e Zvicrrës apo gjermanët Swabian.