Top 10 similar words or synonyms for حج

haxh    0.724494

furkan    0.708700

davud    0.697199

salat    0.696635

abbad    0.693823

dār    0.682468

kehf    0.678757

bekare    0.678527

fath    0.673968

kebir    0.668960

Top 30 analogous words or synonyms for حج

Article Example
Islami Udhëtimin i pelegrinazhit për në Mekkë, ("haxh-i" arabisht: حج), i cili organizohet në muajin e fundit hënor dhu l-hixha e ka për detyrë ta kryej çdo mysliman mundësisht të paktën një herë gjatë jetës për t'iu sjellë ndër të tjera shtatë herë përqark kaaba-s ("qabesë"). Kriteret më me rëndësi që e bëjnë atë të detyrueshëm janë ndër të tjera gjendja financiare dhe shëndetësore e tij. Kufizimet e detyrimit të pelegrinazhit sipas të të drejtës rituale bazohen në suren 3, vargu 97: