Top 10 similar words or synonyms for smiholmen

NotFoundError    0.789

Top 30 analogous words or synonyms for smiholmen

Article Example
Smiholmen på Fedje Forstavinga «smi» tyder smed, så det har truleg vore ein smed på anten Smineset eller Smiholmen. I 1868 vart namnet skriven Smedjenæset, så tydinga kjem då klart fram. Dei første plassfolka på Smiholmen busette seg her i 1833.
Smiholmen på Fedje Smiholmen er ein gard og ein holme nordvest på Fedje i Husavågen. Han ligg like nord for Smineset. Smiholmen høyrte i starten til Uthaugen, medan Smineset høyrte til Kremmarholmen.
Smineset på Fedje Smineset er ein gard og eit nes nordvest på Fedje, søraust i området kalla Vestkanten. Neset strekkjer seg ut i Husavågen mot Smiholmen. Smiholmen høyrte i starten til Uthaugen, medan Smineset høyrte til Kremmarholmen.
Smineset på Fedje Forstavinga «smi» tyder smed, så det har truleg vore ein smed på anten Smineset eller Smiholmen. I 1868 vart namnet skriven Smedjenæset, så tydinga kjem då klart fram. Dei første husa på Smineset vart bygd i 1860-åra.
Uthaugen Uthaugen ligg på ei halvøy i Husavågen. Halvøya dannar ein liten haug, som har gjeve namn til garden. Forstavinga «ut» er truleg for å skilje garden frå Opphaugen og Uthaugen var då garden som litt ut mot sjøen. Ein del av bruket er Smiholmen som ligg midt i Husavågen.