Top 10 similar words or synonyms for faure

NotFoundError    0.789

Top 30 analogous words or synonyms for faure

Article Example
Jacques Faure Jacques Marie Alfred Gaston Faure var ein fransk general i hæren og idrettsmann. Faure kjempa i Dei frie franske styrkane under andre verdskrigen. Han utmerkte seg i slaget om Narvik og vart for dette tildelt Krigskrossen, Noregs fremste utmerking for krigsteneste. Faure er òg kjent som deltakar i eit kuppforsøk i Algerie i 1961.
Jacques Faure Under andre verdskrigen tenestegjorde Faure i general Béthouarts stab. Han vart med det fransk-polske ekspedisjonskorpset send til Noreg og kom i mai i kamp mot tyske invasjonsstyrkar i Nord-Noreg. Faure utmerkte seg i slaget om Narvik og vart etter krigen dekorert òg frå norsk side.
Jacques Faure Faure var ein del av kretsen som planla statskupp mot president Charles de Gaulle for å forhindre Algeries sjølvstende. I 1956 vart kupplanane avslørte og Faure vart fengsla i 30 dagar. Han deltok òg i det såkalla generalkuppet i april 1961 og vart dømd til 10 års fengsel for dette. I 1968 fekk han nåde.
Jacques Faure Faure tenestegjorde til 1946 i generalstaben. Han hadde så oppgåver knytt til dei franske fallskjermjegeravdelingane. Frå 1952 til 1953 var han militærguvernør ved generalstaben i Wien i det alliertkontrollerte Austerrike. I september 1956 vart han beordra til Algerie, der Frankrike kjempa ein krig mot arabiske nasjonalistar.
Faure Passage Faure Passage er eit sund mellom Faure Islands og Kirkwood Islands i Marguerite Bay i Antarktis. Namnet «Pasaje Faure» vart nytta av argentinske arbeidarar i området i samband med nærleiken til Faure Islands.
Jacques Faure Han gjorde militærteneste som alpejeger og fallskjermsoldat og tok deretter militær utdanning ved militærakademiet École spéciale militaire de Saint-Cyr. Han tenestegjorde ved den 13. alpejegerbataljon og var frå 1932 til 1938 leiar for Frankrikes militære skilandslag. Han deltok i øvinga militært patruljeløp under Dei olympiske vinterleikane i Garmisch-Partenkirchen i 1936.
Faure Islands Faure Islands er ei øygruppe vest for Palmer Land i Antarktis. Den største øya i gruppa er Dismal Island.
Jacques Faure Jacques Faure vart fødd i Bordeaux.
Jacques Faure Etter den allierte tilbaketrekkinga frå Noreg i juni 1940 kom Faure til Storbritannia, men reiste vigde London tilbake til Frankrike. Han var frå november 1940 til 1942 i Marokko og i mars 1943 vart han stasjonert i Alger. Faure deltok i kampane i Italia og deretter i frigjeringa av Frankrike.
Jacques Faure I 1946 vart Faure tildeld det norske Krigskorset med sverd for innsatsen sin under kampane mot dei tyske invasjonsstyrkane i 1940. Han vart òg dekorert med det franske Croix dei guerre med fem palmar, Croix dei la Valeur militaire med palme og Médaille dei l-en'Aéronautique. Han var kommandør av Æreslegionen og av Ordenen for sportsfortenester.