Top 10 similar words or synonyms for destilleria

skipsvraka    0.769879

sjeikane    0.741405

admirals    0.718889

kystøyar    0.717975

skibakkar    0.717039

kaféane    0.710021

fløytistar    0.709874

mohegan    0.704242

stimulantia    0.703098

artsitar    0.702556

Top 30 analogous words or synonyms for destilleria

Article Example
Spey Området rundt elvedalen vert kalla Strathspey eller Speyside, og er kjent for dei mange whisky-destilleria der.
Pontarlier Pontarlier var kjend for produksjon av absint fram til det vart forbode i 1915. Destilleria gjekk då over til å produsere pastis. Sidan forbodet no delvis er oppheva produserer enkelte destilleri igjen i absint i Pontarlier.
Zahlé Som den største byen i Beqaadalen, det viktigaste jordbruksområdet i Libanon, er økonomien i Zahlé bygd på jordbruk. Det viktigaste produktet i området er druer, og vindruer dominerer det kringliggande landskapet. Ein god del av druene går til tre lokale vinprodusentar i og kring byen, og dei mange destilleria som lagar arak, den lokale spriten som Zahlé er kjend for.
Texa Texa er ei lita øy 700 meter sør for Islay i Indre Hebridane i Skottland. Det høgaste punktet er Ceann Garbh på 48 meter over havet. Øya høyrer til soknet Kildalton på Islay. Destilleria Laphroaig og Lagavulin ligg like i nærleiken på Islay, samt Port Ellen. Øya er ikkje lenger busett, men har ein del villgeit og oter.
Whisky Mesking er prosessen som trekkjer ut sukker frå det malta kornet. Det er enzym i bygget som omdannar stivet i kornet til oppløyseleg sukker. Korna som er malta knusast i ein kvern, for å opne det, og dermed gjere det lettare og trekkje ut sukkeret. Det knuste kornet kallast for «grøpp» eller «grist» på engelsk. Grøppet blir blanda i eit stort meskekar, «mash tun», med varmt vatn og omdanninga av stive til sukker går av seg sjølv. Dei skotske destilleria meskar gjerne i tre eller fire omgangar. I den første runden med vatn som normalt held 64 °C. Tilhøvet vatn og korn er gjerne fire gonger vekta av kornet, men dette kan variere frå destilleri til destilleri. Etter ein halvtimes tid blir vatnet silt av og blir kalla for «vort» eller vørter. Dette blir teke vare på i ein stor tank og grøppet får no ein ny runde med vatn, ca halvparten av mengda i første runden. Vatnet som no brukast er noko varmare, 70-75 °C er normalt.