Top 10 similar words or synonyms for blokkfløyte

tverrfløyte    0.882042

gambe    0.881077

obo    0.861931

klarinett    0.861927

bassklarinett    0.852169

fløyte    0.848073

tuba    0.841990

pauke    0.831131

fagott    0.827354

marimba    0.822348

Top 30 analogous words or synonyms for blokkfløyte

Article Example
Blokkfløyte Ei blokkfløyte er eit treblåseinstrument. Ho har fått namnet sitt på grunn av ein plugg som vert sett inn i eit hol i munnstykket. Ho er vanlegvis laga i tre eller plast. Norske variantar av fløyta er tussefløyte og sjøfløyte som begge vert brukt i folkemusikksamanheng.
Sonate i Ess-dur for fløyte eller blokkfløyte og cembalo Det finst ingen originalmanuskript av denne sonaten. Somme musikkforskarar trur at dette verket, i alle fall delvis, er skriven av Carl Philipp Emanuel Bach eller ein annan komponist. Komponisten nyttar den galante stilen som var på veg fram i 1730-åra, med lett tekstur, enkle harmoniar og særs ornamenterte melodiar.
Sonate i Ess-dur for fløyte eller blokkfløyte og cembalo Sonate i Ess-dur for fløyte eller blokkfløyte og cembalo av Johann Sebastian Bach (BWV 1031) er ein sonate i tre satsar:
Sonate i h-moll for fløyte eller blokkfløyte og cembalo Sonate i h-moll for fløyte eller blokkfløyte og cembalo av Johann Sebastian Bach (BWV 1030) er ein sonate i fire satsar:
Sonate i A-dur for fløyte eller blokkfløyte og cembalo I denne sonaten er ikkje klaveret berre eit generalbassinstrument som fyller inn akkordar som eit akkompagnement, men det er ein fullverdig del av sonaten med melodilinjer på eiga hand. Dette er den einaste Bach-sonaten for fløyte der det signerte manuskriptet overlevde til 1900-talet. Det vart diverre øydelagd under den andre verdskrigen. 46 taktar frå den første satsen vart på eit punkt klipt ut og moderne utgåver fyller dette gapet med nytt materiale frå den første halvdelen av satsen.
Sonate i h-moll for fløyte eller blokkfløyte og cembalo Det eksisterande signerte manuskriptet er datert til etter 1735, då Bach leia Leipzig Collegium. Det er nokre feil i manuskriptet og ein annan cembalodel i g-moll er elles den same, men transponert. Dette kan tyde på at verket er transkribert frå tidlegare verk for andre instrumentkombinasjonar og i ein annan toneart.
Sonate i A-dur for fløyte eller blokkfløyte og cembalo Sonate i A-dur for fløyte eller blokkfløyte og cembalo av Johann Sebastian Bach (BWV 1032) er ein sonate i tre satsar:
Sonate i C-dur for fløyte eller blokkfløyte og basso continuo Sonate i C-dur for fløyte eller blokkfløyte og basso continuo av Johann Sebastian Bach (BWV 1033) er ein sonate i fire satsar:
Sonate i E-dur for fløyte eller blokkfløyte og basso continuo Sonate i E-dur for fløyte eller blokkfløyte og basso continuo av Johann Sebastian Bach (BWV 1035) er ein sonate i fire satsar:
Sonate i C-dur for fløyte eller blokkfløyte og basso continuo Dette er ein av fløytesonatar som ein ikkje er sikker på om Bach verkeleg skreiv. Den tidlegaste kopien ein har vart laga av sonen til Bach, Carl Philipp Emanuel Bach, som rett og slett berre kan ha vore noteskrivar for faren. Dei to første satsane verkar ikkje å vere like moden som Bach sine andre fløytesonatar, noko som kan tyde at det var ein mindre erfaren komponist som skreiv musikken, eller at Bach prøvde seg fram i ein sjanger som var ny for han. Det kan ha vorte skrive så tidleg som i 1718.