Top 10 similar words or synonyms for bacău

NotFoundError    0.789

Top 30 analogous words or synonyms for bacău

Article Example
Bacău Byen vart først nemnd i skriftlege kjelder i 1408 under regjeringstida til den moldaviske fyrsten Alexandru cel Bun. Opphavet til namnet er uklårt, men eit mogeleg opphav er at namnet kjem frå ein ungarsk krovert kalla "Bakó", som visstnok hadde eit vertshus langs vegen frå Bacău til Roman. Ein annan teori er at namnet har slavisk opphav og viser til det urslaviske ordet "byk", som tyder «okse».
Bacău Frå rundt 1591 til 1789 var byen sete for biskopen av Bacău, ei stilling som alltid vart halde av ein prest frå Det polsk-litauiske samveldet. Under den første verdskrigen og okkupasjonen av Bucureşti av Sentralmaktene var Bacău hovudkvarteret for den rumenske hæren.
Bacău Bacău () er ein by i Bacău fylke i Romania. Han har om lag 175 000 innbyggjarar og ligg i den historiske regionen Moldavia, ved foten av Karpatane og elva Bistriţa. Like etter Bacău munnar elva ut i Siret. Gjennom Ghimeşpasset er Bacău knytt til Transilvania.
Bacău fylke Fylket har 3 municipiu, 5 byar og 80 comună.
Bacău fylke Bacău er eit fylke ("judeţ") i Romania. Det ligg i regionen Moldavia. Administrasjonssenteret er byen Bacău. Fylket har 706 623 innbyggjarar (2002).
Bistriţa ved Siret Bistriţa (stundom kalla "Bistriţa Moldoveană") er ei elv i Romania i regionen Moldavia. Nær Bacău munnar ho ut i Siret. Ho renn gjennom fylka Suceava, Neamţ og Bacău. Byane Vatra Dornei, Bicaz, Piatra Neamţ, Buhuşi og Bacău ligg langs Bistriţa.
Siret Av byar og landsbyar langs Siret finn ein frå kjelda til munningen: Berehomet, Storozjynets, Siret, Grămeşti, Zvoriştea, Liteni, Paşcani, Stolniceni-Prăjescu, Roman, Bacău, Adjud, Mărăşeşti og Galaţi.
Trotuş Trotuş er ei elv aust i Romania med utspring i Ciucfjella i Aust-Karpatane. Ho munnar ut i Siret etter å ha passert Comăneşti og Oneşti i Bacău fylke. Ho har ei total lengd på 162 km.
Mihaela Melinte Mihaela Melinte er ein rumensk tidlegare sleggjekastar frå Bacău. Ho tok gullmedaljen i øvinga ved europameisterskapen 1998 og verdsmeisterskapen 1999. Melinte sette tre verdsrekordar i sleggjekast, den siste på 76,07 meter frå 1999 gjaldt i seks år. Straks føre Sommar-OL 2000 i Sydney testa ho positivt på nandrolon og vart utestengd i to år.