Top 10 similar words or synonyms for aleksandersen

NotFoundError    0.789

Top 30 analogous words or synonyms for aleksandersen

Article Example
Åge Aleksandersen Åge Aleksandersen er i dag ein av dei mest populære rockemusikarane i Noreg, og han har hatt eit breiare publikum og ein lengre karriere enn dei fleste andre i norsk rock. Han har fått fleire spellemannsprisar, mellom andre heidersprisen for 1981 og for 2006.
Åge Aleksandersen Åge Aleksandersen er ein norsk rockeartist (songar, gitarist, låtskrivar og musikkprodusent). Han byrja karrieren sin som ein sentral artist i Prudence frå 1968 til 1975, der han var ein av opphavsmennene til den såkalla trrønderrocken gjennom at han song på dialekten sin. Seinare har Åge Aleksandersen vorte svært kjend som soloartist med støttebandet Sambandet, som han starta i 1976.
Åge Aleksandersen I 1980 deltok Åge Aleksandersen i norsk Melodi Grand Prix, der han kom på andreplass med songen «Bjørnen sover», som var ein kritikk av at Sovjetunionen invaderte Afghanistan. Det var med albuma "Ramp" (1980) og "Dains med mæ" (1982) at han fekk gjennombrotet sitt, og den mestseljande plata hans er "Levva livet" frå 1984. Totalt har han selt nesten 1,5 millionar plater, og omtrent alle albuma hans sidan 1980 har selt til gull.
Åge Aleksandersen Han har òg arbeidd som musikkprodusent, mellom anna for DDE.
Flyg avsted Flyg avsted er eit studioalbum med den norske artisten Åge Aleksandersen som kom ut i 1999.
14 Pages Songen er skriven av Åge Aleksandersen, som var vokalist i gruppa, for sonen Tom Aleksandersen. Igjennom karrieren til Prudence var denne låten ein av dei største hittane til bandet. Songen vart gjeven ut på musikkalbumet "Tomorrow May Be Vanished" som kom ut hausten 1972.
Bjørnen sover «Bjørnen sover» var eitt av bidraga i Melodi Grand Prix 1980, den norske uttakinga til Eurovision Song Contest 1980 i Haag i Nederland. Melodi og tekst vart skreven av Åge Aleksandersen.
Prudence Etter brotet var det indre stridar, spesielt mellom Åge Aleksandersen og Terje Tysland som ikkje snakka saman på seks år. Feire av medlemmene starta etterpå solokarriere, fleire med stort hell.
Dan Andersson Den norske musikaren Åge Aleksandersen gav i oktober 2006 ut albumet "Snöharpan" med tekstar av Dan Andersson. Den norske visesongaren Alf Cranner redigerte i 1976 "Andersson: Dikt i utvalg" (Den norske bokklubben) (ISBN 82-525-0265-2)
Hans Rotmo I august 2013 stod Rotmo på scena saman med Åge Aleksandersen og Terje Tysland under arrangementet Trønderrock i Verdal Folkepark. Konserten markerte at det var 30 år sidan trioen sist spelte saman på denne scena.