Top 10 similar words or synonyms for works

reading    0.965905

texts    0.965447

selected    0.962501

comprehensive    0.960992

papers    0.960904

navajo    0.960116

bibliography    0.957359

numerous    0.957103

cultural    0.957004

lectures    0.956649

Top 30 analogous words or synonyms for works

Article Example
Жак Дерида Introductory works
Леон Фуко Collected Works:
Опра Винфри • Media works of Oprah Winfrey
Nokia Претходниците на модерната Нокиа беа компанијата Нокиа (Nokia Aktiebolag),Финскиите Finnish Rubber Works Ltd (Suomen Gummitehdas Oy),и Финските Cable Works Ltd (Suomen Kaapelitehdas Oy).
Југословенски лексикографски завод Some other Yugoslavian reference works are:
Казујо Сеџима 4. The Pritskir Architecture prize (2016). http://www.pritzkerprize.com/2010/works
Афро-американски англиски јазик постојан/продолжен начин He be workin' Tuesdays. He works frequently or habitually.
Nokia Во 1898-та година,Едуард Полон,ги основа финските Rubber Works, производител на галоши и други гумени производи,кои подоцна станаа гумениот бизнис на Нокиа.На почетокот на 20-тиот век, Rubber Works ,ги основа своите фабрики близу градот на Нокиа,и започнаа да ја користат Нокиа како нивен бренд производ.Во 1912-та година, Арвид Викструм ги основа Finnish Cable Works, производител на телефон, телеграф и електрични кабли, и основањето на каблите Нокиа и електронските бизниси.Кон крајот на 1910-тите, кратко после првата светска војна, компанијата Нокиа беше речиси пред банкрот.За да се осигура континуитетот на снабдувањето на електрична енергија од генераторите на Нокиа, Finnish Rubber Works се здоби со бизнисот на банкротираната компанија.Во 1922-та година, , Finnish Rubber Works се здобија со Finnish Cable Works .Во 1937-та година, Вернер Векмен, спортски борач и првиот фински олимпиец кој освоил златен медал, стана претседател на Finnish Cable Works, после 16 години како технички директор.По втората светска војна, Finnish Cable Works , ја снабди со кабли Советската унија,како дел од финските воени подготовки.Ова,и даде добра подлога на компанијата понатамошната трговија.
Бриџит Фонда Таа исто така се појави и во три телевизиски проекти: Fox’s 21 Jump Street, HBO’s The Edge, и PBS’s Wonder Works tale “Jacob Have I Loved”.
Хунгќи Хунгќи (, пинјин: "Hóngqí") — марка на луксузни автомобили од кинескиот производител „Прв кинески автомобилски завод“ (меѓународно наречен: First Automobile Works, FAW) од Чангчуен, Кина.