Top 10 similar words or synonyms for svet

tvoja    0.975085

ljubov    0.971935

tebe    0.970694

prany    0.966873

espósito    0.966650

spielvan    0.966047

jord    0.965307

már    0.964839

duh    0.964084

volim    0.964007

Top 30 analogous words or synonyms for svet

Article Example
АВНОЈ АВНОЈ или Антифашистичко собрание за народно ослободување на Југославија (срп./хрв. "Антифашистичко веће народног ослобођења Југославије / Antifašističko vijeće narodnog oslobođenja Jugoslavije;" сло. "Antifašistični svet narodne osvoboditve Jugoslavije") — политичка организација на народноослободителниот комитет кој бил формиран на 26 и 27 ноември 1942 година во Бихаќ, под водство на комунистичкото движење во Југославија.