Top 10 similar words or synonyms for snap

unreachable    0.775495

header    0.773359

dhcp    0.765314

arq    0.763411

icmp    0.761434

wep    0.760923

rpc    0.756644

eigrp    0.755315

ipsec    0.754642

reply    0.754533

Top 30 analogous words or synonyms for snap

Article Example
Subnetwork Access Protocol SNAP најчесто се користи со безбројни информации 802,2 податочни единици (PDUs), со вредноста на контролното поле на хексадецимален 03, а LSAP вредностите се обично хексадецимален АА, па 802,2 LLC заглавие за пакет SNAP е обично АА АА 03, меѓутоа, SNAP може да се користи со други видови, како и PDU.
Subnetwork Access Protocol АА или АБ и извор на SAP хексадецимален АА или AB е пакет. Насловот SNAP го следи 802,2 заглавието; има 5-октет идентификационо поле, кое се состои од 3-октет IEEE Организациски Уникатен идентификатор (Oui) проследен со 2-октет проект. Ако Oui е хексадецимален 000000, протоколот е проект на Ethernet тип (EtherType) областа на вредности за работа на врвот на SNAP, ако Oui е Oui за одредена организација, проектот е вредноста доделена од страна на таа организација за протоколот да работи на врвот на SNAP.
Subnetwork Access Protocol Насловот LLC е 3 октети, како и заглавието SNAP е 5 октети, па LLC + SNAP заглавија се 8 октети вкупно долги . На Ethernet, ова ја намалува големината на располагање товар за протоколи како што е Интернет Протокол кон 1492 бајти, во однос на употребата на Ethernet II кадрирање, па затоа, за протокол кој има EtherType вредности, обично се пренесувани пакети со Етернет II заглавја, а отколку со LLC и се распарчи заглавија. На други мрежни типови, LLC и SNAP заглавјата се потребни со цел за мултиплексирање различни протоколи на врската , како слој MAC самиот нема EtherType поле, така што нема алтернативни рамови кои ќе имаат на располагање поголем товар.
Subnetwork Access Protocol SNAP е вклучена во продолжувањето на 802,2 LLC заглавие, туку тоа е наведено во IEEE 802 Резиме и Архитектура документ. Пакет со насловот LLC со SAP дестинација на хексадецимален
Subnetwork Access Protocol Како на IETF RFC 1042, IP datagrams и ARP datagrams се пренесуваат преку IEEE 802 мрежите со користење на LLC и SNAP заглавија, освен на Ethernet / IEEE 802.3, каде што се пренесуваат со Ethernet II заглавјата, според RFC 894.
Subnetwork Access Protocol Subnetwork Access Protocol (SNAP) претставува механизам за мултиплексирање на мрежи со користење на IEEE 802.2 LLC, повеќе протоколи отколку што може да се разликува од 8-битни 802,2 служба Access Point (SAP) полиња. SNAP ги поддржува идентификување на протоколите од страна на Ethernet тип величините, koja исто така ги поддржува форматите на комерцијалниот софтвер. Се користи со IEEE 802.3, IEEE 802,4, IEEE 802,5, IEEE 802.11 и други IEEE 802 физичкиот мрежен слој, како и со не-IEEE 802 физичкиот мрежен слој како FDDI кои користат 802,2 LLC.
Ботулински токсин Тешкиот цикличен прстен на токсинот е делумно важен за целење на токсинот до посебни видови на аксон станици. Токсинот мора да влезе во станиците за да предизвика парализа. По поврзувањето на тешкиот цикличен прстен на токсинот со протеините на површината од станиците, токсинот може да се внесе во невроните по пат на ендоцитоза. Лесниот цикличен прстен е способен да ги оддели ендоцитните клетки и да достигне до цитоплазмата. Во лесниот цикличен прстен на токсинот има дејство на незимот протеаза. Типот А протолитички го деградира протеинот SNAP-25, вид на протеин-стапица. Протеинот SNAP-25(Синаптосоматски асоцијативен протеин - САП) е потребен за одделување на клетките што овозможува испуштање на невротрансмитери од краевите на нервниот аксон (посебно кај ацетилколин). Ботулинот на посебен начин ги раскинува овие протеини (SNARE-протеини) и на тој начин спречува фузија на невро-секреторниот клетки со мембраната на плазмата од нервната синапса. И испуштање на нивните невотрансмитери.
Subnetwork Access Protocol Некој може да праша "зошто се посебните суб-мрежни заглавја потребни?". Одговорот е дека тоа е за да се зголеми одлуката што беше направена за време на изгледот на насловот LLC. Во времето кога насловот LLC бил дизајниран се мислеше дека еден октет (256 можни вредности) во хедерот ќе бидат доволни да се прецизираат сите протоколни вредности кои продавачите ќе сакаат да ги регистрираат. Како вредности почна да се резервира, откриено е дека насловот LLC наскоро ќе снема отворена вредности. Хексадецимално АА и АБ вредности биле резервирани, и дополнителните заглавја на SNAP-заглавието-беше развиен, тоа може да ги поддржи сите EtherType вредности, како и повеќе празни места на приватни протоколни вредности.
Кјари Памју Памју Кјари стартираше како моден блогер а потоа ја започна својата професионална кариера како модел за Хараџуку модни списанија како што се Kera! и Zipper. По постигнатата слава почна да се втемелува како бизнисменка лансирајки линија на вештачки трепки наречена "Harajuku Doll Eyelashes by Eyemazing x Kyary" и да се појавива на модни ревии. Во април 2011 го организираше настанот "One Snap For Love" заедно со јапонскиот моден уредник и фотограф Јасума Јонехара и јапонскиот бренд 6%DokiDoki, кој беше посветен на жртвите од 2011 Тохоку цунмито и земјотресот.
Ботулински токсин Постојат седум серолошки различни видови на ботулинот, именувани од А до G. дополнително, шест од седумте типа имаат подтипови со опишани пет подтипа од BoNT A. Ботулинот е полипептид со две врски со 100kDa тежок цикличен прстен придружена од дисулфидна врска до 50-kDa лесен цикличен прстен. Лесниот цикличен прстен е ензим (протеаза , пептидаза или протеиназа) кој напаѓа еден од сврзните протеини (SNAP-25, синтаксин или синаптобревин) кај невромускулното сврзување, спречувајќи ги на тој начин меурите да се прицврстат за мембраната и да произведат ацетилколин. Со спречувањето на испуштањето на ацетилколинот, ботулинот стапува во контакт со нервните импулси и предизвикува мека парализа на мускулите во ботулизам, што е спротивно на спастичната парализа која што се сретнува кај тетанусот.