Top 10 similar words or synonyms for rufogriseus

mavrovi    0.952714

nevsky    0.950688

sjh    0.949730

валаби    0.948543

anovi    0.946556

gracarjev    0.945982

tarnov    0.945850

afk    0.944340

murtino    0.944231

tanzania    0.943185

Top 30 analogous words or synonyms for rufogriseus

Article Example
Црвеношиесто валаби Бенетовото валаби ("M. r. rufogriseus") од Тасманија е помало (одлика на островските видови), има подолго, потемно и порунтаво крзно и се пари во втората половина од на летото (февруари-април). Приспособени се на живот околу луѓето и се среќаваат како пасат по тревници околу Хобарт и други градски населби.