Top 10 similar words or synonyms for ruf

svet    0.962598

iljin    0.961671

prany    0.960896

apat    0.960156

nguyễn    0.959918

tvoja    0.959667

humbert    0.959431

niyog    0.958748

jasmina    0.958452

šopova    0.958434

Top 30 analogous words or synonyms for ruf

Article Example
Искористување на децата за воени цели Илјадници деца беа регрутирани и искористени од двете страни за време на конфликтот во Сиера Леоне (1993-2002), вклучувајки го Pеволуционерниот обединет фронт (RUF)), Cоветот за револуционерни вооружени сили (AFRC), Провладините државни одбрамбени сили (CDF). Децата често пати беа присилно регрутирани, дрогирани и искористени да извршат злосторство. Илјадници девојчиња беа исто така регрутирани како војници и често изложени на сексуална експлатација. Многу од децата преживеале од нападите врз селата додека други биле напуштени. Тие беа искористени и за патролни цели напаѓајќи села а и како стражари на дијамантски полиња. Во својата книга „Далечен Пат“ (A long way gone): во Мемоарите на детето војник, Исмаил Бех хронолошки го опишува неговиот живот за време на конфликтот во Сиера Леоне.